Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Κρας τεστ – Ποιο είναι το φθηνότερο μέσο θέρμανσης;
Κρας τεστ - Ποιο είναι το φθηνότερο μέσο θέρμανσης;  thumbnail

Κρας τεστ – Ποιο είναι το φθηνότερο μέσο θέρμανσης;

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο ειδικός φόρος και παράλληλα οι διεθνείς τιμές υποχωρούν, το πετρέλαιο παραμένει το πιο ακριβό μέσο για τη θέρμανση


Σε περίπου πέντε ημέρες ξεκινά και επισήμως η χειμερινή σαιζόν με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο ειδικός φόρος και παράλληλα οι διεθνείς τιμές υποχωρούν, το πετρέλαιο παραμένει το πιο ακριβό μέσο για τη θέρμανση. 


Kαθώς ο καιρός έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από τις πρώτες ημέρες του Φθινοπώρου και ενώ διανύουμε τον Οκτώβριο και αρχίζει το πιο έντονο κρύο, η θέρμανση εξελίσσεται στο μείζον θέμα συζήτησης.


Και αν και μειώθηκε ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο και οι διεθνείς τιμές παρουσιάζουν συνεχή πτώση διαμορφώνοντας την τιμή ανά λίτρο στο 1,07 ευρώ (για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή διαμορφώνεται στα 0,72 ευρώ το λίτρο) η έρευνα για τις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης δεν σταματά.


 
Αφιέρωμα της εφημερίδας "Τα Νέα" επιχειρεί να συγκρίνει το κόστος θέρμανσης ενός διαμερίσματος 80 τ.μ. με διαφορετικούς τρόπους. Σύμφωνα με αυτό το φυσικό αέριο εμφανίζεται ως το πιο οικονομικό μέσο. 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 
 
Α. Σε πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων με ισχύ εγκατάστασης λέβητα 140.000 θερμίδες την ώρα

-Φυσικό αέριο 350 ευρώ
-Πετρέλαιο θέρμανσης 600 ευρώ
-Κλιματισμός 490 ευρώ
 
Β. Σε πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων με ισχύ εγκατάστασης λέβητα 200.000 θερμίδες την ώρα

-Φυσικό αέριο 520 ευρώ
-Πετρέλαιο θέρμανσης 900 ευρώ
-Κλιματισμός 730 ευρώ
 
Όσον αφορά το τζάκι που χρησιμοποιείται ως θερμαντικό σώμα, που είναι δηλαδή συνδεδεμένο με τα θερμαντικά σώματα του σπιτιού το κόστος για όλη τη σεζόν ανέρχεται στα 600 με 750 ευρώ
 
Κόστος εγκατάστασης
 
-Φυσικό αέριο 396 ευρώ -540 ευρώ
-Κλιματισμός 1.500 με 2.000 ευρώ
-Καλοριφέρ τζάκι 3.000 ευρώ 4.000  ευρώ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X