Αρχική / Πολιτισμός / City life / Συναυλία – Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία
Συναυλία - Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία thumbnail

Συναυλία – Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προβολή και στην υποστήριξη της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, αλλά και στην εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη μουσική, πραγματοποιεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου συναυλία με τον θεματικό άξονα: «Γνωριμία με την Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία».


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με Έλληνες αρχιμουσικούς του εξωτερικού και, παράλληλα, εγκαινιάζει τη σειρά συναυλιών με θεματικό άξονα: «Γνωριμία με τη Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Δημιουργία». Στις συναυλίες αυτές θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Η πρώτη συναυλία της σειράς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 20.30 στον «Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά» και θα φιλοξενήσει τον αρχιμουσικό Γιώργο Μπαλατσινό από την Ελβετία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη νέα σύνθεση του Δημήτρη Ανδρικόπουλου με τίτλο Cantus II για έγχορδα και κρουστά, η οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.


Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1996, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη και από τότε διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Το πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα των σημαντικότερων συνθετών της έντεχνης κλασικής μουσικής: από τα αριστουργήματα της μπαρόκ μουσικής μέχρι τις πρωτοποριακές συνθέσεις των σύγχρονων δημιουργών. Συγκεκριμένα έχουν ερμηνευθεί τα σημαντικότερα έργα των J. S. Bach, G. Handel, W.A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, D. Shostakovich, P. Tchaikovsky, M. Ravel, C. Debussy, G. Mahler, I. Stravinsky. Παράλληλα, έχουν ερμηνευθεί οι σημαντικότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου σε σύμπραξη με καταξιωμένους σολίστ του μελοδράματος. Μερικές από αυτές είναι οι: Nabucco, Aida, Forza del Destino του Verdi, Ιπτάμενος Ολλανδός, Tanhauser, Siegfried, Βαλκυρίες του Wagner, κ.ά.


 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:


Jean Sibelius (1865-1957): Πελλέας και Μελισάνθη, σουίτα από την ομότιτλη σκηνική μουσική Δημήτρης Ανδρικόπουλος
(1971): Cantus II, για έγχορδα και κρουστά (Α΄ Παγκόσμια Εκτέλεση) Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791): Συμφωνία αρ. 40, ΚV 550, σε σολ ελάσσονα Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Μπαλατσινός
ΠΟΥ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος, 210 9344131
ΠΟΤΕ: 11/10 INFO: 8.30 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X