Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Δείτε τον επιχειρηματία που πούλησε τα πάντα φίλους και ταξίδια
Δείτε τον επιχειρηματία που πούλησε τα πάντα φίλους και ταξίδια thumbnail

Δείτε τον επιχειρηματία που πούλησε τα πάντα φίλους και ταξίδια

Επιτυχημένος επιχειρηματίας εγκατέλειψε τη χλιδή, την επαγγελματική καταξίωση και τα πλούτη για να αναζητήσει την ευτυχία σε φίλους και… ταξίδια!


Η καθημερινότητα για τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Ιταλό επιχειρηματία Fabrice Grinda αποτελούσε ένα μεγάλο βασανηστίριο! Αμέτρητα ραντεβού, τηλεφωνήματα, συμβόλαια, χρήματα να αλλάζουν χέρια, σκέψεις γύρω από την πρόοδο των επιχειρήσεών του.Πού καιρός για να αφήσει άλλες σκέψεις να περάσουν από το κεφάλι του.


Η επιτυχία του στηρίχθηκε στην ίδρυση ενός από τα μεγαλύτερα σάιτ δωρέαν αγγελιών στον κόσμο, το περιβόητο OLX. Φαίνεται, όμως, πως καθώς περνούσε ο χρόνος βασανιστικά και η δουλειά του άρχισε να τον δυναστεύει αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη κίνηση: να πουλήσει τα πάντα!


Η μεγάλη απόφαση ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012. Ο νεαρός επιχειρηματίας πούλησε την εταιρεία του, το χλιδάτο σπίτι που διατηρούσε στο Park Avenue στη Ν.Υόρκη, το σπίτι του στο Sands Point με την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, το αυτοκίνητό του, μια McLaren κι έδωσε σχεδόν όλα τα υλικά αγαθά που κατείχε (ρούχα, έπιπλα, βιβλία κλπ) σε οργανώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Στόχος του, να αναζητήσει το μυστικό της ζωής που οδηγεί στην αληθινή ευτυχία.Ο ίδιος ονόμασε την απονενοημένη κίνησή του ως «Μεγάλη Υποβάθμιση» και στόχος του ήταν να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του – κάτι που να τον γεμίζει και να του προκαλεί νέες συγκινήσεις.


Σύμφωνα με το Business Insider που αποφάσισε να ασχοληθεί με την περίπτωση του Grinda, όταν ξεκίνησε το ξεπούλημα της περιουσίας του ένιωθε τρομερά αγχωμένος από τα υπάρχοντα που κατείχε κι ότι τον κρατούσαν μακριά από όλες τις σημαντικές σχέσεις της ζωής του.
Ξόδευε τόσα πολλά χρήματα για τη συντήρηση του σπιτιού του στο Bedford, ώστε κάποια στιγμή κατάλαβε ότι πιο πολύ σκεφτόταν τα εφάπαξ έξοδα παρά την παρούσα αξία του. Με απλά λόγια, δεν το ευχαριστιόταν. «Πρέπει να περνάμε χρόνο σε πράγματα που θέλουμε κι αυτό πολλαπλασιάζει την ευτυχία μας κι όχι να μένουμε κάπου για να αποσβέσουμε τα έξοδα που συνεπάγεται η κατοχή του», αναφέρει.Και μετά; Με τι θα γέμιζε το χρόνο του. Αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να γευτεί συγκινήσεις που μέχρι πρότινος του ήταν απαγορευμένες λόγω του φόρτου εργασίας. Έπεσε, όμως, σε απρόσμενο «τοίχο». Λέει χαρακτηριστικά: «Ημουν τόσο αφελής που πίστεψα ότι μετά από λίγες εβδομάδες που θα περνούσα φιλοξενούμενος στα σπίτια τους, θα ξαναγινόμασταν τόσο δεμένοι όσο παλιά στα χρόνια του κολεγίου, όταν περνούσαμε ώρες συζητώντας, κάνοντας όνειρα και αλλάζοντας τον κόσμο. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψα ότι ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε δίκιο: 'οι φιλοξενούμενοι, όπως τα ψάρια, αρχίζουν να βρωμάνε μετά από τις τρεις πρώτες μέρες΄. Πράγμα απολύτως αληθές, ειδικά όταν οι φίλοι εργάζονται και είναι παντρεμένοι με παιδιά, ενώ εσύ είσαι ελεύθερος και χωρίς άλλες υποχρεώσεις».


Αφού οι φίλοι αποδείχθηκαν ισχνή απόλαυση, προσπάθησε να βρει αποκούμπι στην τέχνη: κινηματογράφος, βιβλία, και λίγα video games, ενώ δεν παρέλειψε και τις αθλητικές δραστηριότητες.


Σκέφτηκε ότι για να επανασυνδεθεί με τους φίλους του, καλό θα ήταν να τους καλούσε κάπου όπου θα ξεχνούσαν για λίγο υποχρεώσεις και καθημερινότητα. Ετσι, οργάνωσε ένα ταξιδάκι σε δυο βίλες στην Anguilla. Μαζεύτηκαν 43 άτομα. Η αποστολή του να έρθει πι κοντά με τους αγαπημένους του είχε επιτευχθεί.
Αρχισε επίσης να περνά πολύ χρόνο σε έναν προορισμό της Δομινικανής Δημοκρατίας όπου έχει πάντα αέρα. Με την παραλία και την πισίνα στα πόδια του και τα σκυλιά του για συντροφιά είχε βρει τον παράδεισο. Όσο για το πόδα ξόδευε εκεί; Ούτε το ένα δέκατο αυτών που χαλούσε στη Νέα Υόρκη.


«Ο φόβος μου ότι φεύγοντας από τη Νέα θα αποξενωθώ από τους δικούς μου αποδείχθηκε αβάσιμος, καθώς πάντα είχα φιλοξενούμενο τουλάχιστον έναν φίλο ή συγγενή στο νέο μου σπιτικό, πολλές φορές 5-10 μαζί", λέει. "Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι 3 ώρες μακριά με το αεροπλάνο, θα έβρισκα ένα μέρος, όπου η κοινωνική μου ζωή θα απογειωνόταν. Προς έκπληξή μου ο κόσμος προτιμά ένα Σαββατοκύριακο στην Καραιβική παρά διαδρομή μιας ώρας με το αυτοκίνητο στο Westchester».Για να καλύψει το κενό σε ό,τι αφορά κινηματογράφο, θέατρο συναυλίες, video games που βεβαίως υστερούν στην Καραϊβική, απλά αγόρασε ένα Xbox One, ένα PS4 κι έναν προτζέκτορα. Ιούνιο και Ιούλιο πετάει μέχρι το Βουκουρέστι και το Παρίσι για να δει σινεμά.
Κάτι άλλο που του έλειψε να κάνει αγώνες ταχύτητας με τη McLaren του, αλλά μπορεί να κάνει και χωρίς αυτό. Όταν θέλει να ξύσει την πληγή πηγαίνει στα αγωνιστικά καρτ στο Grand Prix Νέας Υόρκης.


Το θέμα είναι πως τα επιχειρηματικά σχέδια ακολουθούν τον Grinda ακόμα και όταν θέλει να τα ξεφορτωθεί. Αν και δεν θέλει να το παραδεχθεί είναι ένας κλασικός άνθρωπος του χρήματος και της επιχειρηματικής δράσης και δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο του.
Βρήκε πολλές τέτοιες ευκαιρίες στις ΗΠΑ και σκέφτηκε αν θα γινόταν CEO μιας εξ αυτών. Όπως λέει του αρέσει να είναι επιχειρηματίας παρά επενδυτής και αποφάσισε να φτιάξει έναν υβριδικό ρόλο, όπου θα έχει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.Αυτό που κάνει είναι να διαλέγει τη στρατηγική, να προσλαμβάνει την ομάδα, να συγκεντρώνει κεφάλαια και να διαδραματίζει έναν μερικώς λειτουργικό ρόλο στο προϊόν και τη διαφήμιση, έχοντας την ιδέα ότι σταδιακά αυτός ο ρόλος θα μειωθεί όταν μεγαλώσει η ομάδα εργασίας. Κατέληξε να φτιάξει δυο εταιρείες το 2013 και άλλες δυο το 2014 και σχεδιάζει να φτιάξει άλλες τέσσερις την επόμενη διετία.


Τελικά δηλαδή, παραδέχεται ο ίδιος, κατέληξε να δουλεύει περισσότερες ώρες από τότε που ήταν στην OLX κι αδυνάτισε λίγο από τα συχνά ταξίδια του σε Ουκρανία, Βουκουρέτσι, Νέα Υόρκη , Σαν Φρανσίσκο, για διάφορες συσκέψεις, projects στις εταιρείες που έχει ιδρύσει κι επαφές με τους επενδυτές. 
Αρα, καταλήγει το εγχείρημά του είχε μάλλον ατυχές τέλος. Κάποιους ανθρώπους, φαίνεται, τους κυνηγά η επιτυχία και η… σκληρή δουλειά.


 


Kontranews.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X