Κατηγορεί στον Σπανό και στηρίζει τον Ρανιέρι ο Παράσχος

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Παράσχος. Μίλησε μεταξύ άλλων για την απομάκρυνση του από τον πάγκο του Ατρόμητου και τόνισε πως τον πείραξε πολύ ο τρόπος με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε ο Γιώργος Σπανός. Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει άπαντες να αφήσουν τον Ρανιέρι να κάνει τη δουλειά του στην εθνική .

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM:

Για την απομάκρυνση του από τον πάγκο του Ατρομήτου: «Στα 30 χρόνια που είμαι στη δουλειά έμεινα πολύ λίγο διάστημα μακριά από το ποδόσφαιρο. Έχω συνηθίσει τα ξαφνικά και κάποιες αποφάσεις κάποιων παραγόντων. Τα έχουν δει όλα τα μάτια μας και έχω πλέον συνηθίσει τις αποφάσεις των παραγόντων. Με πείραξε πάρα πολύ ο τρόπος που έφυγα από τον Ατρόμητο και θέλω λίγο να ηρεμήσω. Είχα πρόταση από άλλη ομάδα αλλά αποφάσισα να μην πάω. Με πείραξε πάρα πολύ ο τρόπος που έφυγα. Αυτή είναι η ανταμοιβή του προπονητή. Είναι η αρρώστια των Ελλήνων παραγόντων και πρέπει ο προπονητής να δίνει κάθε βδομάδα εξετάσεις. Ήταν άκομψο και ο κ. Σπανός δεν είχε τα μούτρα ούτε να μου δικαιολογήσει κάποια πράγματα. Όλα τα έμαθα από τρίτο πρόσωπο. Το τι κατορθώσαμε σε αυτή την ομάδα ήταν πολύ μεγάλο από τότε που ήταν Χαλκηδόνα. Δεν βρίσκω κάτι στο οποίο έκανα λάθος ή έφταιγα.  Με πείραξε η συμπεριφορά επειδή είχαμε μια διαφορετική σχέση με τον άνθρωπο αυτό, υπήρχε μια αλληλοεκτίμηση και δεν περίμενα να μου φερθεί έτσι. Έμαθα να μην χαϊδεύω αυτιά και αυτό που πιστεύω έχω μάθει να το λέω. Ακόμα και όταν ο κ. Σπανός ήταν φυλακή για δύο μήνες πηγαίναμε τρένο και παίξαμε και πέρυσι το καλύτερο ποδόσφαιρο στη πρώτη κατηγορία. Φτάσαμε 66 βαθμούς για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Είχαμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα και την Τρίτη καλύτερη επίθεση. Επίσης, ο Νάσος ανανεώθηκε και στα 35 έγινε ο πρώτος μπακ, ανέβηκε ο Πίτου αλλά και ο Καραμάνος . Τον Σκόνδρα εγώ τον πρόλαβα στους μικρούς».

Για την εντύπωση που του δίνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αυτοί που κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια είναι μερικοί προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα δεν έχει αλλάξει κάτι και σε επίπεδο παραγόντων πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δεν γλύφαμε αυτιά στο ξεκίνημα μας, δεν θα το κάνουμε και τώρα. Μένω στη Καστοριά που δεν την αλλάζω με τίποτα».

Για το κύπελλο που πήρε με τον ΠΑΟΚ: «Ήμουν στον ΠΑΟΚ αλλά δεν ήμουν αποστολή».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο: «Αν εξαιρέσουμε την ήττα στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ συνοχή ως ομάδα. Σε όλα τα παιχνίδια ασκούσε μια πίεση πολύ μεγάλη, το πρέσινγκ ήταν πάρα πολύ σωστό και για αυτό έκλεβε μπαλιές και πετύχαινε πολλά γκολ και εύκολα. Η αμυντική συμπεριφορά του Ατρομήτου είναι καλή και έχει καλούς παίκτες. Αποτελείται η ομάδα από έμπειρους παίκτες. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει ευκαιρίες στον Ατρόμητο. Όλο και όλο έγινε μια ευκαιρία με μια παράλληλη σέντρα. Θα χρειαστεί υπομονή ο ΠΑΟΚ για να διασπάσει αυτή την άμυνα. Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος διαθέτει και κυνηγούς και θέλει μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις. Αν ευτυχήσει ο ΠΑΟΚ και βάλει πρώτος γκολ τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Το μυστικό είναι να βάλει πρώτος αλλά και γρήγορα γκολ . Και οι δύο ομάδες είναι γυμνασμένες και τρέχουν πάρα πολύ. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου αλλά ο Ατρόμητος ίσως είχε τα καλύτερα εργομετρικά στην Α’ εθνική. Θα γίνει πιστεύω ένα πάρα πολύ καλό το παιχνίδι».

Για το παιχνίδι του νέου προπονητή: «Δεν νομίζω πως θα αλλάξει τρόπο παιξίματος η ομάδα».

Για το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ: «Το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ αν έχει την επιτυχία που είχε στα άλλα ματς, θα του δώσει ευκαιρίες».

Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Τον Παπαδόπουλο ως ποδοσφαιριστή του βγάζω το καπέλο. Στη θέση όπου παίζει είναι πολύ καλός. Αν δεν τον ήθελα στον Ατρόμητο είναι επειδή μου δημιούργησε πολλά προβλήματα. Συνολικά έβαλε 17 γκολ αλλά ήθελα να σώσω και τους υπόλοιπους παίκτες. Είναι προβληματικός ο χαρακτήρας του. Είναι απείθαρχος και ιδιότροπος. Ως ποδοσφαιριστής είναι εξαιρετικός. Τώρα έχει πέσει σε καλούς παίκτες. Και ο Αθανασιάδης είναι καλός, και ο Περέιρα και ο Σαλπιγγίδης που μπορεί να παίξει στη κορυφή. Είναι κλασσικός φορ και δεν μπορεί να παίξει πλάγια».

Για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν: «Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο υλικό. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές, έχει αλλάξει το 75% και ψάχνει τη συνοχή του. Εγώ φοβάμαι τον ΠΑΟΚ επειδή έχει Ευρώπη, κύπελλο και πρωτάθλημα και δεν βλέπω το απαραίτητο βάθος στον πάγκο. Μακάρι να διαψευστώ αλλά κάποιοι παίκτες είναι αναντικατάστατοι. Οι μεταγραφές βέβαια του βγήκα ενώ έχει ανεβεί φοβερά και ο Σκονδρας. Από εκεί και πέρα είναι ο Αστέρας Τρίπολης που έκανε 15 μεταγραφές που στοίχισαν πολλά λεφτά. Είναι μια ομάδα με φοβερό βάθος».

Για την στήριξη που δεν είχε στην Ευρώπη: «Αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές. Όπως και να το κάνουμε ο Άγγελος έχει μια διαφορετική στήριξη. Εμείς δεν προλάβαμε να ξεκινήσουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές: «Οπωσδήποτε θέλει μεταγραφές. Αν συνεχίσει στην Ευρώπη θέλει τουλάχιστον 5-6 παίκτες για να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο να κρατηθεί και στη δεύτερη θέση».

Για τον Ηρακλή: «Στον Ηρακλή πέρασα πολύ καλά. Στη δεύτερη θητεία μου έριξαν τον Ηρακλή με το έτσι θέλω ενώ είχαμε κάνει αγώνα να τον σώσουμε. Κάναμε αγώνα για να σωθεί αυτή η ομάδα, τα καταφέραμε και τον έριξαν στα χαρτιά».

Για τον Άρη: «Είναι λυπηρό να βλέπεις τον Άρη εκεί και να γεμίζει πάλι το γήπεδο του. Είναι λυπηρό να βλέπεις τρεις ομάδες της Κρήτης και μία της Θεσσαλονίκης στη πρώτη κατηγορία».

Για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Στον Απόλλωνα δεν υπάρχει κάποιος οικονομικός παράγοντας και είναι κρίμα».

Για το αν θα ανακάμψει ο Παναθηναϊκός όπως πέρυσι: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός όμως και αυτός δεν έχει βάθος».

Για τον Ρανιέρι και την Εθνική: «Ο άνθρωπος ακόμα δεν ήρθε και έφαγε λάσπη. Ήρθε ο Ρανιέρι στην Ελλάδα και πέσαμε όλοι να τον φάμε με το πρώτο αποτέλεσμα. Έχει περάσει από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Από εκεί και πέρα η Εθνική ήταν τυχερή και πρέπει να κάνουμε εγκλήματα για μην προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Σχετικά άρθρα