Οι εξηγήσεις της FIA για τον Μπιανκί…

Η FIΑ έδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες από το ατύχημα του Ζουλς Μπιανκί και τον σοβαρό τραυματισμό του Γάλλου πιλότου στην πίστα της Σουζούκα, αναφέροντας πως ο 25άχρονος έχασε τον έλεγχο της Marussia μετά από υδρολίσθηση!
Συγκεκριμένα μίλησε ο Τσάρλι Γουίτινγκ, ενώ ο Ζουλς Μπιανκί παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Τόνισε πως ο Άντριαν Σούτιλ έκανε τετακέ, ενώ ο Μπιανσί όχι, αν και πάτησε στο ίδιο σημείο που ήταν βρεγμένο. Ο Γάλλος πιλότος αρχικά έκανε και αυτός τέτανε, πρόλαβε να διορθώσει την πρώτη αντίδραση της Marussia αλλά στη συνέχεια το μονοθέσιο έφυγε ευθεία πάνω στον γερανό.
«Υπάρχει μια στεγνή γραμμή. Καθώς η βροχή δυναμώνει, το νερό αρχίζει να εισέρχεται στην πιο στεγνή γραμμή και τα μονοθέσια σε εκείνο το σημείο ανοίγουν τη γραμμή τους. Μπορείτε να δείτε ότι ο Άντριαν έχασε τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο. Ακούμπησε ελαφρώς στην πιο βρεγμένη πίστα και σε εκείνο το σημείο ήταν πίσω από τον Ζουλς. Όταν πέρασε πάνω από την πιο βρεγμένη γραμμή έχασε τον έλεγχο και έκανε τετακε. Ο Ζουλς έκανε κάτι παρόμοιο. Πέρασε πάνω από την γραμμή που είχε περισσότερο νερό, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν έκανε τετ-α-κε σαν τον Άντριαν. Διόρθωσε και βγήκε εκτός, με διαφορετική τροχιά», είπε ο Γουίτινγκ, αναφέροντας πως μιλάμε για πρόχειρη εκτίμηση.
«Είναι νωρίς για να δούμε την ακριβή ταχύτητα σύγκρουσης διότι δεν έχουμε σωστά δεδομένα από το μονοθέσιο κατά τη διάρκεια που ταξιδεύει στην περιοχή διαφυγής. Μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα δεδομένα από το GPS. Οι έρευνες συνεχίζονται, αναλύουμε την εικόνα και τα δεδομένα του GPS για να δούμε την ταχύτητα πρόσκρουσης. Είναι νωρίς για να πούμε. Κοιτάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις της ταχύτητας του μονοθεσίου θα έλεγα ότι είναι παρόμοιο με το ατύχημα του Χέικι Κοβαλάινεν το 2008 στη Βαρκελώνη, αλλά είναι μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση», τόνισε ακόμα…
Να αναφέρουμε πως η FIA αποκάλυψε αυτές τις λεπτομέρειες για το ατύχημα του Ζουλς Μπιανκί στο ιαπωνικό γκραν πρι, μετά από την εξέταση των πλάνων του CCTV (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης) της πίστας στη στροφή 7. Η FIA συνεχίζει τις έρευνες για τον ατύχημα στη Σουζούκα.

Σχετικά άρθρα