Μάντζαρης: «Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Το καλοκαίρι αποτέλεσε το πιο καυτό όνομα της εγχώριας αγοράς με τον Παναθηναϊκό να κάνει πρόταση αγοράς στον Ολυμπιακό για τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Έλληνας γκαρντ έδωσε συνέντευξη στην οποία τόνισε πως ήθελα να μείνει στον Πειραιά και πως φέτος η ανάγκη ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι επιτακτική.

Αναλυτικα η συνέντευξη του Μάντζαρη στην Goal news:

«Ήταν δύσκολο καλοκαίρι, ψυχοβγαλτικό, κουραστικό, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Πήρα τη σωστή απόφααση και ήταν αυτό που ήθελα από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα επέκτασης του συμβολαίου μου ήμουν σύμφωνος και το έβλεπα ως κάτι φυσιολογικό. Δεν σκέφτηκα να φύγω από τον Ολυμπιακό και νομίζω πως το έδειξα με όλους τους τρόπους», είπε για το θέμα της παραμονής του στον Ολυμπιακό.

Για τη φετινή χρονιά: «Θέλουμε και έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά ήταν μία κακή παρένθεση. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας και γνωρίζουμε πως αυτό θέλει και ο κόσμος της ομάδας. Όποιος οπαδός του Ολυμπιακού μας συναντά στον δρόμο μας λέει να πάρουμε το πρωτάθλημα, ούτε Ευρωλίγκα ούτε κάτι άλλο, το πρωτάθλημα. Όλοι το ξέρουμε και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Θα δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε ξανά την ομάδα πρωταθλήτρια. Πέρα από ένα δύσκολο καλοκαίρι, μας περιμένει κι ένας δύσκολος χειμώνας».

Για το αν είναι εύκολο το φετινό τους έργο: «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχουμε εύκολο έργο. Ο Παναθηναϊκός αποδυναμώθηκε, άλλαξε πολλούς παίκτες από το ρόστερ του, έχει νέο προπονητή και κάνει μία καινούργια αρχή, ωστόσο είναι ανταγωνιστικός και νομίζω πως θα βελτιωθεί στη συνέχεια».

Για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού: «Σίγουρα η διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας αποτελεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα για εμάς. Έμειναν οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ και δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε έναν επιπλέον χρόνο εμπειρίας και νομίζω πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι σε βάθος χρόνου. Τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν πολύ περισσότερες αλλαγές και την επόμενη χρονιά έπρεπε να μάθουμε ο ένας τον άλλον από την αρχή και να εντάξουμε τα νέα παιδιά στη φιλοσοφία της ομάδας. Φέτος τα πράγματα δεν είναι έτσι και νομίζω ότι θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Όσο καλά κι αν παίζει η ομάδα, αν δεν είμαστε υγιείς, τότε το πράγμα χαλάει. Είδαμε τα προηγούμενα χρόνια πόσους στόχους χάσαμε εξαιτίας των τραυματισμών. Ακόμα και πέρυσι, σχεδόν όλοι οι παίκτες έμειναν για έναν μήνα έξω και σε καθοριστικά σημεία της χρονιάς. Άρα είναι ξεκάθαρο πως ο πρώτος στόχος είναι να μείνουμε υγιείς, να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα και μετά όλα θα πάνε καλά».

Σχετικά άρθρα