Μάσα: «Πιστεύουμε σε εμάς»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Πάμπλο Μάσα . Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για όλους και για όλα.

Έθεσε τους στόχους του Αστέρα, μίλησε για την ξέφρενη πορεία της ομάδας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, για την οργάνωση των Αρκάδων αλλά και για τα είδωλα του

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην Live sport:

Ποια πιστεύεις ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι τώρα για τον Αστέρα στην Ευρώπη;

«Όλα τα ματς ήταν σημαντικά, δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις. Παρ’ όλα αυτά, στους ομίλους φτάσαμε επειδή αποκλείσαμε τη Ροβανιέμι, τη Μάιντς και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ…».

Είναι πλέον εφικτός ο στόχος πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League;

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Είναι πολύ δύσκολο, παρότι έχουμε τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια. Πιστεύουμε, πάντως, στους εαυτούς μας και στην ομάδα και το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο».

Ποιο είναι το… ταβάνι του φετινού Αστέρα;

«Δεν ξεχωρίζουμε καμία διοργάνωση. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και στις τρεις διοργανώσεις όπου μετέχουμε. Δεν βάζουμε στόχους από τώρα. Θέλουμε να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και στο τέλος θα κάνουμε το… ταμείο».

Δεν περνάει από το μυαλό σας ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορείτε να φτάσετε πολύ ψηλά;

«Η θεωρία είναι εύκολη, η πράξη είναι δύσκολη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και θα πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο τι μπορούμε να πετύχουμε. Ήδη έχουμε δύο ήττες και αυτές πρέπει να μας γίνουν μάθημα. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να τα δίνουμε όλα στα παιχνίδια μας».

Στον Αστέρα βρήκες αυτά που περίμενες; Μήπως φοβήθηκες να έρθεις λόγω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα;

«Ήταν εύκολη η απόφαση για μένα. Πολύ εύκολη. Κι αυτό γιατί στην ομάδα αγωνίζεται ο Λούι, που είναι ξάδελφός μου. Οπότε, όταν μου έγινε πρόταση και επικοινώνησα μαζί του, μου είπε να έρθω χωρίς δεύτερη σκέψη. Φίλος μου είναι και ο Λούκας Ντε Φραντζέσκο, ο οποίος επίσης με προέτρεψε να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αστέρας είναι ένα οργανωμένο κλαμπ, παρέχει ό,τι ζητάει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανα».

Έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να ακολουθήσεις τον δρόμο του Ντε Μπλάσις, ο οποίος πλέον είναι παίκτης της Μάιντς;

«Πάντα ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σκέφτεται πως θα βελτιωθεί προκειμένου να έχει ανοδική πορεία η καριέρα του, ωστόσο στην παρούσα φάση θέλω να βοηθήσω τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του. Κι αν είμαι και εγώ αυτός που πρέπει να είμαι, τότε όλα θα έρθουν από μόνα τους. Στο μυαλό μου, όμως, τώρα είναι μόνο ο Αστέρας…».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σε κάθε ματς πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Όλες οι ομάδες είναι… διαβασμένες και τακτικά το επίπεδο είναι πολύ καλό. Προς το παρών για μένα είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζω και όλα μου φαίνονται όμορφα».

Η ζωή στην Τρίπολη πως είναι;

«Είναι ήρεμη και με όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ασφάλεια για μένα και για τη σύζυγό μου. Η Τρίπολη μου θυμίζει πολύ την πόλη που έμενα στην πατρίδα μου, το Περγκαμίνο».

Ποιος εν ενεργεία Αργεντινός ποδοσφαιριστής είναι το ίνδαλμά σου;

«Είδωλα μου είναι ο Τέβες και ο Ορτέγα, ο οποίος σταμάτησε να αγωνίζεται».

Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους Αργεντινούς που δεν αναφέρουν τον Μέσι…

«Δεν τον ανέφερα, γιατί ο Μέσι και ο Μαραντόνα είναι πρότυπα για όλους μας. Όμως αυτά τα πρότυπα δεν μπορείς να τα… αντιγράψεις. Ο Μέσι κάνει πράγματα στο γήπεδο που δεν μπορείς ούτε να τα… σκεφτείς. Επομένως, ανέφερα τον Τέβες γιατί από αυτόν μπορεί κάτι να… κλέψω και να το κάνω και εγώ στο γήπεδο».

Από τους Έλληνες παίκτες ποιον θα ήθελες να είχε συμπαίκτη;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προοδεύσει κι αυτό αποτυπώνεται από τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας. Υπάρχουν ικανότατοι Έλληνες παίκτες και όποιος έρθει στον Αστέρα είναι καλοδεχούμενος. Την επιλογή, όμως, θα την κάνει ο προπονητής».

Ποιο ελληνικό φαγητό σου αρέσει;

«Το σαγανάκι. Τα φαγητά στην Ελλάδα με την Αργεντινή είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Εδώ έχω τρελαθεί με το σαγανάκι…».

Γιατί η Αργεντινή δεν μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση;

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με την πολιτική. Προφανώς τα προβλήματα παραμένουν γιατί καμία κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να ανασάνει ο λαός».

Σχετικά άρθρα