Επέστρεψε στην κορυφή ο Φέντερερ (video)

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε στον ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο και κατέκτησε τον 23ο Masters τίτλο του.
Στον τελικό της Σανγκάης ο Ελβετός αντιμετώπιζε τον Σιμόν, πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 7-6). Και τα δυο σετ πήγαν στο ταί μπρέικ και ο Φέντερερ δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει με την εμπειρία του την αντίσταση του Γάλλου.
Κατά τη διάρκεια της απονομής ο Φέντερερ τόνισε: Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα. Στάθηκα πολύ τυχερός, στο πρώτο μου παιχνίδι που έσωσα πέντε match points. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Ήταν ονειρική εβδομάδα. Συγχαρητήρια στον Ζιλ για τη φανταστική εβδομάδα και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι στο τέλος της σεζόν. Ήταν ένα όνειρο για μένα να κερδίσω τη Σαγκάη αυτή την εβδομάδα».
Ενώ από την δική του μεριά ο Ζιλ Σιμόν είπε πως: «Ήταν σπουδαίο για μένα να παίζω στον τελικό με τον Φέντερερ που έχει σπουδαία ιστορία και είναι από τα λίγα τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα για μένα εδώ».
Ο Φεντερερ με αυτή του την κατάκτηση μετράει στο παλμαρέ του 81 τίτλους και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. 

Σχετικά άρθρα