Μαρία, Βίκυ: «Θυμίσαμε στους εαυτούς μας την παλιά ομάδα…»

«Σήμερα μίλησε μόνο η κούραση… Εμείς όσο κι αν το θέλαμε δεν μπορέσαμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό». Λίγα λεπτά μετά το τέλος των δύο αγώνων της τελευταίας ημέρας του τουρνουά OPEN στην Ξιαμέν της Κίνας που βρήκε την Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, η Μαρία Τσιαρτσιάνη κι η Βίκυ Αρβανίτη παραδέχθηκαν ότι στην τελική ευθεία του τουρνουά έμειναν από δυνάμεις.

«Αδειάσαμε μετά τα χθεσινά ματς και σήμερα δεν είχαμε την ανάλογη ενέργεια να κρατήσουμε έλεγχο στο παιχνίδι και να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ.

Είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τουλάχιστον την 3η θέση μετά την ήττα μας στον ημιτελικό από τις Βραζιλιάνες, αλλά το μυαλό ήθελε και το σώμα δεν υπάκουσε!», είπαν τα δύο κορίτσια, ωστόσο ο τελικός απολογισμός της παρουσίας τους στην Κίνα ήταν αν μη τι άλλο θετικός.

«Είμαστε ευχαριστημένες κατά τα άλλα… Παρόλο που φτάσαμε τόσο κοντά στο μετάλλιο αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε , υπάρχει ικανοποίηση γιατί σε όλα τα ματς είχαμε σταθερή απόδοση. Μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε, παίζοντας καλά και ψύχραιμα, σε δύσκολες στιγμές ενώ κι οι δύο έχουμε την αίσθηση ότι θυμίσαμε στους εαυτούς μας την παλιά ομάδα! Αυτό και μόνο μας δίνει φτερά να συνεχίσουμε στα επόμενα τουρνουά όπου ο στόχος είναι η καλή απόδοση και το κυνήγι πόντων!»

Η επιστροφή στις μονοψήφιες κατατάξεις, η παρουσία τους για δεύτερη φορά σε ημιτελικό τουρνουά του World Tour (η πρώτη στην Μασσαλία το 2009) αλλά και το πάθος που έβγαλε η ομάδα μέσα στο γήπεδο ίσως ήταν το μεγαλύτερο κέρδος από το συγκεκριμένο τουρνουά.

«Ο χρόνος που δουλεύουμε ξανά μαζί είναι περίπου πέντε μήνες… Σιγά, σιγά θα γινόμαστε καλύτερες. Στην Ξιαμέν για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό παίξαμε 8 ματς με φουλ ένταση, τα περισσότερα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά σε γενικές γραμμές».

Βίκυ και Μαρία επιστρέφουν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βρεθούν στην Βορειοανατολική Αργεντινή και την πόλη Παρανά, όπου είναι ο επόμενος σταθμός του World Tour.

Σχετικά άρθρα