«Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο πέραν της νίκης»

Ο Βαγγέλης Μόρας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τόνισαν την ανάγκη για τους τρεις βαθμούς που έχει η Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία. Οι διεθνείς, συμπαίκτες και στην Ελλάς Βερόνα, δεν σκέπτονται καθόλου την κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «Είμαστε στην Εθνική ομάδα». 

Οι σκέψεις τους για το ματς 

Μόρας: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το ματς. Παίζουμε με τον πρωτοπόρο. Το να παίξουμε στην έδρα μας είναι πολύ σημαντικό και στόχος μας είναι η νίκη. Η Β. Ιρλανδία είναι καλή και δυνατή ομάδα οπότε εύκολο δεν θα είναι σίγουρα. Από εμάς δεν θα πρέπει να λείψει η θέληση για να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντι μας. Ανυπομονούμε για το ματς». 

Ταχτσίδης: «Δεν είναι εύκολο το ματς. Όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Η Β. Ιρλανδία έχει 6 βαθμούς και εμείς 1 και στο μυαλό μας δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τη νίκη». 

Για την εικόνα της Β. Ιρλανδίας 

Μόρας: «Πριν ξεκινήσουν τα ματς λέγαμε ότι φαβορί είμαστε εμείς και η Ρουμανία. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το τόσο εύκολο και τα φαβορί δεν είναι αυτά που φαίνονται γιατί στο χορτάρι αλλάζουν όλα. Σίγουρα δεν περιμέναμε την πορεία της Ιρλανδία αλλά δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Στόχος μας είναι οι 3 βαθμοί και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το αυριανό ματς και πως θα πάρουμε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου. Ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος αύριο γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

 

Για την παρουσία του κόσμου: 

Ταχτσίδης: «Ο κόσμος μας έλειψε στο πρώτο ματς. Ο κόσμος θα έρθει και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ έτσι ώστε να νικήσουμε όλοι μαζί έτσι ώστε η ομάδα να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε». 

Για τον Ρόι Κάρολ: 

Μόρας: «Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Τον γνωρίζουμε όλοι μας όχι μόνο από την παρουσία του στον Ολυμπιακό και μπορούμε να πούμε πως δεν είναι και πολύ καλό που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν αλλάζει όμως τίποτα εμείς πρέπει να σκεφτούμε τη δική μας ομάδα». 

Ταχτσίδης: «Προσωπικά δεν τον γνωρίζω αλλά από ότι μου έχουν πει οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάξουμε τους αντίπαλους αλλά τη δική μας ομάδα και να είμαστε όπως πρέπει να είμαστε για να νικήσουμε στο αυριανό  ματς».

 

Είναι τελικός του αυριανό ματς; 

Μόρας: «Αυτό που λέω πάντοτε στον εαυτό μου είναι ότι κάθε ματς είναι τελικός. Αυτό σημαίνει πως εγώ πρέπει να δώσω τα πάντα για να νικήσει η ομάδα μας. Αν αύριο έρθει κάποιο κακό αποτέλεσμα τότε θα φανεί στην πορεία αν ήταν τελικό. Ο δρόμος είναι μακρύς, πρέπει να έχουμε τα κεφάλια κάτω, φοράμε το εθνόσημο και πρέπει να δίνουμε τα πάντα. Πρέπει να το βλέπουμε σαν τελικό και αύριο όλοι και ο κόσμος να πάρουμε τη νίκη για να γίνουν όλα πιο εύκολα».

 

Ταχτσίδης: «Δεν μπορούμε να καθορίσουμε από τώρα τους τελικούς. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό μας εκτός από τη νίκη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100% σωματικά και ψυχολογικά γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις ξανά μετά από τρεις ημέρες».

 

Για το βεβαρημένο πρόγραμμα και αν υπάρχει κάτι που λείπει αγωνιστικά 

Μόρας: «Μιλάμε για έναν προπονητή του οποίου θα είναι το τρίτο ματς. Δεν έχει το χρόνο για να μεταφέρει αυτά που έχει στο μυαλό του τόσο σύντομα. Δεν είμαστε σε συλλογικό επίπεδο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι πολύ δύσκολο να μπει σε καλούπι και πρέπει να τον κερδίσεις για του βγάλεις τον 200%. Είμαστε έμπειροι οπότε ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι επαγγελματία οπότε είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν να μεταφέρει αυτά που θέλει. Σίγουρα ότι είμαστε πολλοί που αγωνιζόμαστε στην Ιταλία τον βοηθάει. Δεν υπάρχει κούραση. Όλα είναι μέσα στο μυαλό. Δεν μπορώ να το δω έτσι. Υπάρχει θέληση για διάκριση και αυτό που είπα:  

Είμαστε στην Εθνική ομάδα. 

Ταχτσίδης: «Όλοι έχουμε εμπειρία. Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος. Όποιος καλείται να παίξει θεωρείται ήδη έμπειρος. Έχουμε λίγες ημέρες για να προετοιμαστούμε αλλά αυτό αποβάλλεται αυτομάτως γιατί είμαστε στην Εθνική ομάδα και υπάρχει έντονη θέληση για διάκριση».

 

Για το αν χτίζεται μια νέα Εθνική;  

Μόρας: «Αυτό που έχει δείξει ο προπονητής είναι ότι εμπιστεύεται νέους ποδοσφαιριστής. Για εμένα αυτό είναι θετικό για άλλους είναι αρνητικό. Η κριτική για εμένα δεν κάνει καλό. Αλλά έτσι είμαστε. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει κριτική και δεν βλέπω που αποσκοπεί. Όταν γίνεται μια αλλαγή με νέους παίκτες πρέπει να έχουμε υπομονή. Όταν γίνεται μια αλλαγή μπορεί να γίνει το στραβό και πρέπει να είμαστε να το αντιμετωπίσουμε».

Για το πώς βιώνει την αλλαγή στην ομάδα

 

Ταχτσίδης: «Το γεγονός ότι έχω πάρει τη θέση που είχαν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Ζαγοράκης, δεν μας φορτώνει αλλά χρειάζεται υπομονή και από εκεί και πέρα όταν αλλάξουν τα πράγματα η κριτική θα αλλάξει». 

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Β. Ιρλανδίας

 

Μόρας: «Ας αφήσσουμε την κούραση έξω. Όλοι θα είμαστε έτοιμοι γιατί αγωνιζόμαστε στην Εθνική ομάδα. Παίζεις δεν παίζεις πρέπει να δίνεις τα πάντα. Εγώ το βλέπω σαν να είναι η τελευταία μου κλήση. Ο κόσμος έχει δείξει ότι όταν θέλει έρχεται και στηρίζει όσο δεν μπορεί κανένας να φανταστεί. Τον θέλουμε δίπλα μας και πιστεύω ότι αύριο θα βρεθεί πολύς κόσμος στο γήπεδο και θα στηρίξει την προσπάθεια». 

Ταχτσίδης: «Κούραση θα υπάρχει και για τους αντιπάλους. Δεν υπάρχει παίκτης που να λέει είμαι κουρασμένος. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει και αυτό έλειπε στο ματς με τη Ρουμανία και αν ήταν μαζί μας το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό».

Σχετικά άρθρα