Αρχική / Διάφορα (old articles) / Ντετέκτιβ μας αποκαλύπτει: Πως ξεσκεπάζω απιστίες – ναρκωτικά!
Ντετέκτιβ μας αποκαλύπτει: Πως ξεσκεπάζω απιστίες - ναρκωτικά! thumbnail

Ντετέκτιβ μας αποκαλύπτει: Πως ξεσκεπάζω απιστίες – ναρκωτικά!

Επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε με την υπεύθυνη, Κα Ζιούτου, του γραφείου ιδιωτικών ερευνών "Effectives IP" στην Αθήνα, Πειραιά και Γλυφάδα. Ο όρος “ντετέκτιβ” εχει απαγορευθεί και πλέον όλα τα νόμιμα αντίστοιχα γραφεία δουλεύουν πάντα με γνώμονα τη νομοθεσία καθώς βασική προϋπόθεση για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του κάθε γραφείου που ασχολείται με ιδιωτικές έρευνες είναι η κατοχή της Άδειας Λειτουργίας από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.  Το πρώτο που ανέφερε και η υπέυθυνη του γραφείου η οποία και η ίδια αναλαμβάνει υποθέσεις, είναι ότι πλέον θέλουν πάντα να είναι καλυμμένοι από το νόμο. Έχουν περάσει οι εποχές σίγουρα που το συγκεκριμένο επάγγελμα ήταν σκοτεινό και συνήθως ο ντετέκτιβ με γκρι μακριά καπαρντίνα, καπέλο, γυαλιά και ένα τσιγάρο στο στόμα περίμενε στη γωνία…Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Κυρία Ζιούτου δεν μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε μαγνητόφωνο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης καθώς όπως ανέφερε και η ίδια: “λόγω επαγγέλματος δεν εμπιστεύομαι πολύ εύκολα".


Τί περιπτώσεις πελατών έχετε καθημερινά;
Έχουμε διάφορους πελάτες. Πέρα από αυτά που όλοι σας περιμένετε όπως οι απατημένες γυναίκες ή οι ζηλιάρηδες άνδρες, έχουμε μία μεγάλη γκάμα πελατών η οποία κυμαίνεται από ανθρώπους 25 έως 65 χρονών. Τα θέματα πάνω στα οποία δουλεύουμε είναι τα προβλήματα εφήβων, προγαμιαίοι έλεγχοι, έλεγχοι από εργοδότες για μελλοντικούς εργαζόμενους, διαζύγια και φυσικά το κλασσικό – συναισθηματικές έρευνες. Ο κλάδος μας έχει εξελιχθεί και πλέον τα πιο πολλά γραφεία – τα νόμιμα – συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία και πάντα λειτουργούμε με γνώμονα τους νόμους και τη διατήρηση του απορρήτου των πελατών μας. Οπότε για να σας γλυτώσω και χρόνο, δεν θα σας δείξω καμία φωτογραφία από παράνομα ζευγάρια, εάν αυτό ανυπομονούσατε να δείτε.
Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι ασχολούμαστε με παιδιά τα οποία έχουν μπλέξει και οι γονείς τους δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Είμαστε η τελευταία λύση για αυτούς και για αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Είναι «λεπτές» οι καταστάσεις και πάντα έχουμε την αστυνομία και τη δίωξη στο πλευρό μας. Πολλοί πελάτες όμως ακόμα ντρέπονται. Νομίζουν πως κάνουν κάτι το απαγορευμένο ζητώντας τη βοήθεια μας αλλά όταν έρχονται στο γραφείο μας συνειδητοποιούν πως πρόκειται για μία ακόμα παροχή υπηρεσίας.


Τί ακριβώς εννοείτε με τον όρο «προβλήματα παιδιών»;
Ζούμε σε δύσκολες και κρίσιμες εποχές και η προστασία ανηλίκων/ εφήβων κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Τα παιδιά αποτελούν τον πλέον εύκολο στόχο σε ό, τι αφορά τον εκφοβισμό, εξαπατήσεις και απαγωγές. Το γραφείο μας θέλοντας να συνδράμει καταλυτικά στην προστασία των ανηλίκων και στη διαλεύκανση περιπτώσεων απαγωγής, έχει δημιουργήσει ένα ικανό δίκτυο από κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία τέτοιες υποθέσεις. Είμαι περήφανη για αυτό που κάνω καθώς δουλεύουμε για το καλό της κοινωνίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς είναι πολύ μεγάλοι ηλικιακά και δεν ξέρουν τί άλλο να κάνουν για να προστατέψουν τα παιδιά τους, υποψιάζοντας κάτι άσχημο και για αυτό έρχονται σε εμάς. Είμαστε η τελευταία τους λύση αλλά ίσως και η πιο αποτελεσματική.
Για να το ξεκαθαρίσω – αναφέρομαι σε ελληνικές οικογένειες. Είναι αλήθεια και συμβαίνει στα ελληνόπουλα. Όταν ένας γονιός έρθει αντιμέτωπος με το γεγονός ότι το παιδί του είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών ή παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια ενός χρήστη, τότε η ιδιωτική έρευνα μπορεί να τον βγάλει από το αδιέξοδο, να προλάβει και να συνηγορήσει στην επίλυση του προβλήματος. Μέσα από διακριτική και μυστική παρακολούθηση, ενημερώνουμε το γονέα βήμα – βήμα για το μέγεθος της κατάστασης, αλλά και για τις συναναστροφές του εφήβου.  Επίσης έχουμε εργαστεί αρκετές φορές και με υποθέσεις πορνείας στις οποίες η αρχή και η γνωριμία με τον έφηβο και των επιτήδειων έγινε μέσα στο διάδικτυο. Είναι γνωστό και πρέπει να το γνωρίζουν αυτό όλοι οι γονείς ότι μέσω του διαδικτύου συντελείται μια σειρά ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων, που σχετίζονται με εκφοβισμό, σεξουαλική παρενόχληση, υποκλοπή πληροφοριών, ακόμη και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.


Εσείς πως ακριβώς βοηθάτε; Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που ένας γιος πελάτη σας έχει μπλέξει με τα ναρκωτικά;
Εμείς έχουμε τη συγκατάθεση των γονέων. Παράλληλα όμως πρέπει να προστατεύσουμε το παιδί αλλά και τη ταυτότητα του. Δεν πρέπει να διαρρεύσει το όνομά του. Να σας αναφέρω πως ολοκληρώνουμε και κύκλους σεμιναρίων σχετικά με την ψυχολογία του παιδιού καθώς πρόκειται για πολύ λεπτά ζητήματα! Παρακολουθούμε τις κινήσεις του παιδιού και όταν παρατηρήσουμε πως κινδυνέυει επικοινωνούμε με την Αστυνομία για να επέμβει άμεσα. Πάντα όμως η προστασία και η ασφάλεια του παιδιού είναι ο απώτερος σκοπός μας. Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως έχει τύχει ως ομάδα, την τελευταία στιγμή να διαλύσουμε, με την παρέμβαση της Αστυνομίας, μία μεγάλη συναλλαγή ναρκωτικών με πολλά εμπλεκόμενα παιδιά. Πώς να μην νιώθω περήφανη μετά;


Είστε μία μεγάλη ομάδα; Τί εξοπλισμό χρησιμοποιείτε;
Την αποτελεσματικότητα των ιδιωτικών ερευνών μας εγγυάται η εμπειρία μας, η άριστη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και ο σύγχρονος εξοπλισμός μας. Εγώ, οι συνεργάτες μου και αρκετοί εξωτερικοί βοηθοί. Χρησιμοποιούμε εξοπλισμό από το εξωτερικό. Η τελευταία μας προσθήκη, καθώς πλέον δεν επιτρέπεται να βγάζουμε φωτογραφίες κρυφά, είναι ο πομπός που λαμβάνει ήχο από απόσταση. Κάτι που χρησιμοποιούμε μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος κινδυνεύει άμεσα. Κάμερες στυλό και άλλα τέτοια παρεμφερή είναι τελείως ξεπερασμένα και δεν χρησιμοποιούνται από εμάς. Δεν επεμβαίνουμε στις ζωές ξένων. Απλώς συλλέγουμε πληροφορίες.
 


Έχετε αρνηθεί ποτέ κάποιο αίτημα ενός πελάτη; Κάτι που σας φάνηκε περίεργο;
Περίεργα; Πολλά! Πριν κάποιες μέρες μία γυναίκα μου ζήτησε να μπω στο σπίτι της και να βάλω σε κάθε δωμάτιο κάμερες για να μπορεί να παρακολουθεί κάθε κίνηση του συζύγου της. Εννοείται πως αρνήθηκα και της πρότεινα πως εάν θέλει μπορεί να βάλει μόνη της τις κάμερες με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρίας security. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να βάζουμε κάμερες χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο. Μία άλλη φορά μου τηλεφώνησε – να ενημερώσω πως δεν έχω ωράριο και είμαι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο – μία μητέρα που κινδύνευε από το παιδί της και ήθελε την παρέμβαση μας. Εγώ όμως τί θα μπορούσα να κάνω;


Θα θέλαμε να μιλήσουμε λίγο για ζητήματα απιστίας και για τα συναισθηματικά θέματα. Πώς λειτουργείτε εκεί όσον αφορά την έρευνα που κάνετε;
Πάντα θέλουμε να έχουμε το νόμο μαζί μας. Για αυτό και δεν βγάζουμε πλέον φωτογραφίες. Στην αρχή θα δώσουμε συμβουλές στο άτομο που έχει υποψίες σχετικά με το πού και το πώς να ψάξει, να ερευνήσει παραπάνω. Τόσο – όσο πάντα. Δεν εισχωρούμε ποτέ στη ζωή των άλλων. Πέρα από θέματα απιστίας θα δουλέψουμε πολύ και με υποθέσεις επιμέλειας παιδιών. Η μοιχεία δεν υφίσταται στις μέρες μας. Έχει τύχει όμως να επιδείξουμε το μέρος που ίσως να ερωτροπεί ο/η σύζυγος έτσι ώστε να πάει ο ίδιος ο πελάτης να δει τί γίνεται. Έχει ενδιαφέρον ότι τώρα τελευταία έχουμε πελάτισσες, οι οποίες πιστεύουν πως οι άνδρες τους, πάντα άνδρες άνω των 60, έχουν μπλέξει με αλλοδαπές και οι ίδιες φοβούνται για τις περιουσίες τους που έφτιαχαν μία ολόκληρη ζωή. Δεν έχουν άδικο, όμως!
Υπάρχει οργανωμένη ομάδα που λειτουργεί με αυτό τον σκοπό. Χρησιμοποιούν νεαρές όμορφες αλλοδαπές ως σαγηνεύτρες με σκοπό ο «ερωτευμένος» άνδρας να μεταβιβάσει πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία στη νέα του ερωμένη. Σε αυτό το σημείο βοηθάμε τη σύζυζο και ίσως και με παρακολούθηση γιατί όντως κινδυνεύουν. Δεν είναι μία απλή υπόθεση απιστίας μεταξύ ενός ζευγαριού. Αυτό θεωρείται οργανωμένο έγκλημα. Δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις συλλέγουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.


Που συνήθως πηγαίνουν τα παράνομα ζευγάρια;
Χαχα, εκεί που φαντάζεστε. Σε ξενοδοχεία, σε αυτοκίνητα αλλά και σε παραλίες το καλοκαίρι. Πάντως πολλοί έχουν το μικρόβιο μέσα τους μην τυχόν τους παρακολουθούν και έχουν πονηρευτεί. Ένα συνηθισμένο κόλπο είναι να αλλάζουν μέσο μεταφοράς. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο βρίσκεται από κάτω από το γραφείο ενώ μπορεί ο θύτης (της μοιχείας) να είναι ήδη σε ένα ξενοδοχείο στη Βούλα, έχοντας χρησιμοποιήσει ταξί!


Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και που μας λύσατε πολλές απορίες

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X