Αρχική / More / Εργασιακά / Eιμαστε σε απόγνωση. Τι πρέπει να κάνουμε;
Eιμαστε σε απόγνωση. Τι πρέπει να κάνουμε;  thumbnail

Eιμαστε σε απόγνωση. Τι πρέπει να κάνουμε;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Κυριε Μουσελιμη το θεμα αφορα την αδερφη μου γεννημενη στις 22869ηοποια πληρωνε ΟΓΑ για 22χρονιαΠερασε απο δευτεροβαθμια επιτροπη των ΚΕΠΑ κατοπιν ενστασεως και της δωσανε ποσοστο αναπηριας 67 τοις εκατοενω την πρωτη φορα 50τοις εκατογια διαβητη τυπου1 50τις εκατο και μετριου βαθμου καρδιακης ανεπαρκειας 35 τοις εκατο ενω για τον δερματικο λυκο δεν της δωσανε ποσοστοΑφου εφτασε στα χερια της η γνωματευσητην καλουν εγγραφως απο τον ΟΓΑ θεσνικης για ακροαση με την αιτιολογια οτι δεν προκυπτει οτι το διαστημα 20072011 απασχοληση κατα κυριο βιοποριστικο επαγγελμα σε αγροτικες εργασιες που υπαγονται στην ασφαλιση του ΟΓΑΑς λαβετε υποψη οτι δεν θυμαται εαν στον φακελο εχει προσκομισει τις συμπληρωματικες δηλωσεις που ειχε κανει στο παρελθον για το διαστημα 20052012 τις οποιες και κατεθεσε τοτε στην εφοριαΣας εκληπαρω διαφωτηστε μας για το τι να κανουμεΕιμαστε σε απογνωση
Στο ερώτημά σας, σας απάντησε ο Μουσελίμης Δημήτρης Εργατολόγος- Ειδικός σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου. (www.e-syntaxi.gr

Να ζητήσετε επανέκτυπωση των εκκαθαριστικών εκείνης της περιόδου από την αρμόδια ΔΟΥ και να προσκομισθούν ως συμπληρωματικά στοιχεία κατά την ακρόαση στο ΟΓΑ.
Διαβάστε επίσης 


Βεβαίωση Σύνταξης ΟΓΑ για φορολογική δήλωση 2014
Μέσω διαδικτύου θα λάβουν και το 2014 βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Από την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ο ΟΓΑ  χορηγεί από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, (www.oga.gr), βεβαιώσεις για το τρέχον έτος 2014, που αφορούν σε ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2013. Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενόψει της υποβολής της φορολογικής δήλωσης 2014 που ξεκίνησε μέσω του TAXIS, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά. [Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2013, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Προσοχή:  Η εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) και του ΑΦΜ του Συνταξιούχου. 

Αν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν έχουν δηλωθεί στον Αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ ή δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα). 

http://www.oga.gr/apps/index.php/bebaiwsi_synt

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X