Αρχική / More / Εργασιακά / Στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ βγαίνει στη σύνταξη ή οχι;
Στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ βγαίνει στη σύνταξη ή οχι;  thumbnail

Στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ βγαίνει στη σύνταξη ή οχι;

Aναγνώστης μας ρώτησε: Καλημέρα θέλω να ρωτήσω για τη μητέρα μου είναι του 121955 έχει 3090 ένσημα από 51970 τα πρώτα από 13122010 είναι στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ στα 60 βγαίνει σύνταξη η όχι ευχαριστώ


Στο ερώτημά σας, σας απάντησε ο Μουσελίμης Δημήτρης Εργατολόγος- Ειδικός σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου. (www.e-syntaxi.grΓια να δικαιούται πλήρη σύνταξη θα πρέπει να  συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας της.


Διαβάστε επίσης
Νέες ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο στη συνταξιοδότηση σε 50 χιλ. ασφαλισμένους: Οι προϋποθέσεις
"Παράθυρο" για έξοδο στη σύνταξη 50.000 ασφαλισμένων που δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ανοίγουν τρεις διατάξεις της νομοθεσίας.


Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν ασφαλισμένους που είναι στο παρά πέντε της συνταξιοδότησης, αλλά έχουν ακόμα…ανοιχτούς λογαριασμούς με τα Ταμεία.


Για παράδειγμα, μία σειρά διατάξεων δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμα και σε περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι έχουν οφειλές (και μέχρι ένα ποσό).


Παράλληλα, ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για μακροχρόνια ανέργους ένα βήμα πριν από τη σύνταξη, αλλά και σε ασφαλισμένους που έχουν από 12 έως 14 έτη δουλειάς.


Συγκεκριμένα, για τους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές στα Ταμεία, το ποσό της οφειλής μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη σταδιακά.


Για τους μακροχρόνια ανέργους που είναι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, τη λύση μπορεί να δώσει τι πρόγραμμα επιδοτούμενων εισφορών από τον ΟΑΕΔ.  Το εν λόγω πρόγραμμα (ΛΑΕΚ) εφαρμόζεται για τη λήψη πλήρους και όχι μειωμένης σύνταξης.


Τέλος, για τους ασφαλισμένους που έχουν από 12 έως 14 έτη ασφάλισης, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε οι πλασματικοί χρόνοι είτε η αυτασφάλιση.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X