Μπερλουσκόνι: «Ξανά πρωταθλήτρια η Μίλαν!»

Για… όλους και για όλα μίλησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην «Gazzetta dello Sport», υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να κάνει ξανά τη Μίλαν πρωταθλήτρια και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Ο «καβαλιέρε», που ασχολείται πλέον προσωπικά με τους «ροσονέρι», μίλησε για τα σχέδια του για τη Μίλαν, τον Φίλιπο Ιντζάγκι, το νέο γήπεδο, ενώ επισήμανε πως βλέπει την κόρη του να τον διαδέχεται στην προεδρία της εταιρείας…

«Στην πραγματικότητα, με τη Μίλαν ασχολούμαι πάντα, ακόμη και όταν δεν πήγαινα στο “Μιλανέλο”, αλλά τώρα έχω περισσότερο χρόνο και στη Μίλαν υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα, ένας νέος προπονητής με πολλή επιθυμία να κερδίσει και ελπίζω να μπορέσει να συμβάλει στο να επιστρέψει η Μίλαν να είναι ο πρωταγωνιστής στην Ιταλία, στην Ευρώπη, στον κόσμο όπως πάντα ήταν κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια», είπε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και συνέχισε: «Όσον αφορά στους στόχους εμείς ανανεωθήκαμε περισσότερο από τη Γιουβέντους και τη Ρόμα . Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε σύντομα στην Ευρώπη. Εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μια Μίλαν νικήτρια. Στα προηγούμενα χρόνια έφυγαν κάποιοι πολλοί καλοί παίκτες, και για δικό μας φταίξιμο, κατά πάσα πιθανότητα. Φέτος συμμετείχα και εγώ στα των μεταγραφών. Επαναλαμβάνω: Πρέπει να το πιστέψουμε και να μάθουμε να περιμένουμε. Αλλά η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει».

Για την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ είπε: «Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κύκλοι, με χρόνια επιτυχίας, στιγμές ανάπαυλας και στη συνέχεια πίσω στις νίκες. Οι οπαδοί θα πρέπει όμως να είναι ήρεμοι. Η ομάδα είναι ήδη ανταγωνιστική έτσι και θα επιστρέψει σύντομα στο να είναι πρωταγωνίστρια και στην Ευρώπη. Το 2016 ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στο Μιλάνο. Γιατί να μην ονειρευτούμε ότι μπορούμε να είμαστε εκεί;».

Ο Σίλβιο έδωσε τα συγχαρητήρια του και στον Κάρλο Αντσελότι . «Εν τω μεταξύ, συγχαρητήρια στον Αντσελότι, που πρόσφατα το ξανακέρδισε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Καρλέτο ήταν ένας από τους συμβούλους μας στις μεταγραφές, κοντά σε μένα και στον Γκαλιάνι, γιατί μας έδωσε τις συμβουλές του για τον Λόπεθ, τον Αλεξ και τον Μενέζ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο «καβαλιέρε» έδωσε επαίνους και στον νυν τεχνικό Φιλίπο Ιντσάγκι και το ξεκίνημα του στον πάγκο της Μίλαν: «Του δίνω ένα 8! Λειτουργεί εξαιρετικά. Η ομάδα έχει σε μεγάλο βαθμό ανανεωθεί. Αυτή είναι η αρχή ενός πλάνου “ανακατασκευής”, οργανώνουμε το παιχνίδι και δίνουμε παροχή κινήτρων σε όλα τα μέλη του ρόστερ. Ο Ιντσάγκι έχει ήδη αποδείξει ότι διαθέτει ταπεινότητα, σεβασμό για τους άλλους, ικανότητα να κινητοποιεί τους παίκτες, στοιχεία απαραίτητα για το ρόλο που έχει αναλάβει».

Για την τωρινή ομάδα της Μίλαν, ανέφερε: «Σήμερα είναι πολύ νωρίς για να δώσω μια βαθμολογία στην ομάδα θα μπορούσε να είναι ένα 7 για ενθάρρυνση, ένα 7 όπως ο αριθμός του Μενέζ, ένας από τους πολλούς “νέους”, ο οποίος υπόσχεται πολλά. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να εκφράσουμε μια πιο ολοκληρωμένη κρίση από τον Ιανουάριο και μετά».

Για τις μεταγραφές υπογράμμισε: «Οι οπαδοί είναι δυσαρεστημένοι από τις πολλές αποκτήσεις ελεύθερων παικτών; Όταν μιλάμε για ελεύθερους παίκτες θα πρέπει να θυμόμαστε ότι περιλαμβάνουν πολύ υψηλούς μισθούς. Ο φετινός προϋπολογισμός της Μίλαν μας ζήτησε μια συμβολή των 65.000.000 ευρώ. Μια ευδιάκριτη και επώδυνη θυσία, σχεδόν ηρωική. Πάρα ταύτα οι πολύ καλοί παίκτες στο ρόστερ είναι πολλοί, Μενέζ, Χόντα, Ελ Σααραουί, Τόρες, Ντε Γιονγκ, Μποναβεντούρα, Αλεξ, Σαπάτα, Πόλι, Ντε Σίλιο, Αμπάτε, Μουντάρι, Μοντολίβο: επομένως η βάση υπάρχει και επιπλέον δεν υπάρχει κανένα σάπιο μήλο στα αποδυτήρια… ».

Όσον αφορά στην εταιρεία, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε πως βλέπει την κόρη του ως τον φυσικό διάδοχο του στην προεδρία: «Θα μπορούσε σίγουρα να γίνει πρόεδρος του συλλόγου. Την βλέπω όλο και πιο αφοσιωμένη και παθιασμένη. Εχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Το “Casa Milan”, το οποίο ήθελε, σχεδίασε και πραγματοποίησε εκείνη είναι η πιο όμορφη έδρα συλλόγου στον κόσμο. Με θλίβει ότι ένας βέρος μιλανέζος όπως ο Μοράτι αποχώρησε. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να εμπιστευτώ τη Μίλαν (εννοεί να πουλήσει) σε ένα ξένο, αλλά ίσως ακόμη ούτε και σε έναν Ιταλό. Ο πατέρας μου έλεγε ότι έχω τη Μίλαν τατουάζ στην καρδιά. Και δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω μεταμόσχευση».

Για τον Μάριο Μπαλοτέλι που πωλήθηκε στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι, υπογράμμισε: «Να θυμίσω ότι είχε αγοραστεί ενάντια στη γνώμη μου».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιφύλαξε και μια αποκάλυψη αναφορικά στον Κάρλος Τέβες, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στους «ροσονέρι» τον Ιανουάριο του 2012: «Ποτέ δεν πήρα στα σοβαρά μια ενδεχόμενη απόκτησή του από τη Μίλαν».

Όσο για το νέο γήπεδο, ο ιδιοκτήτης της Μίλαν έχει κάποιες αμφιβολίες: «Είμαι ερωτευμένος με το «Σαν Σίρο», όπου κερδίσαμε τόσα πολλά και όπου η θέαση του παιχνιδιού είναι εξαιρετική. Θα δούμε».

Αντίθετα δεν εξέφρασε καμία αμφιβολία για τις τεχνολογικές καινοτομίες στην υπηρεσία του αθλήματος και τόνισε: «Η τεχνολογία στο γήπεδο; Κάλλιο αργά παρά ποτέ, την είχα προτείνει πριν από 20 χρόνια».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει και καινοτόμες ιδέες, καθώς αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Tutto Milan” -αποκάλυψε το αφεντικό των «ροσονέρι»- πρόκειται για μια σειρά από παιχνίδια που θα παίζονται την Τρίτη στο “Σαν Σίρο”. Θα είναι μια αναμέτρηση μεταξύ μιας Μίλαν αποτελούμενη από τους Ιταλούς, ήτοι μια Μίλαν «ατζούρα» και μιας Μίλαν All Stars που θα αποτελείται από τους ξένους παίκτες μας. Το ρόστερ μας επιτρέπει δύο ομάδες ανταγωνιστικές».
Ο πατρόν στη συνέχεια έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες του πρότζεκτ: «Η Μίλαν “ατζούρα”: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Τζακάρντο, Ντε Σίλιο, Πόλι, Μοντολίβο, Μποναβεντούρα, Σαπονάρα, Πατσίνι και Ελ Σααραουί συν οι Αγκάτσι, Αλμπερτάτσι και οι παίκτες από την Πριμαβέρα ως αναπληρωματικοί, όπως εκείνος ο Μαστούρ που μου αρέσει πάρα πολύ. Η Μίλαν All Stars: Λόπεθ, Εσιέν, Αλεξ, Σαπάτα, Αρμέρο, Φαν Χίνκελ, Ντε Γιονγκ, Μουντάρι, Χόντα, Τόρες, Μενέζ, χωρίς να ξεχνάμε τους Ραμί, Μεξές και Νιάνγκ. Σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία, προτείνοντας επίσης στο παιχνίδι κάποια καινοτομία πειραματική, όπως τα χτυπήματα φάουλ χωρίς τείχος».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κατά νου να συμπεριλάβει και τον Φαν Μπάστε, αφού είπε: «Ο Μάρκο είναι ευπρόσδεκτος, γιατί επιπλέον του ετοιμάζω και ένα ωραίο δώρο».

Πηγή: tifosi.gr

Σχετικά άρθρα