Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βαθαίνει το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ: 4.000 υπογραφές κατά Βενιζέλου
Βαθαίνει το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ: 4.000 υπογραφές κατά Βενιζέλου thumbnail

Βαθαίνει το χάσμα στο ΠΑΣΟΚ: 4.000 υπογραφές κατά Βενιζέλου

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν συνέδριο και αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών. O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αμφισβητεί τα κυβερνητικά σενάρια περί διευθέτησης του χρέους και θεωρεί διέξοδο τις πρόωρες εκλογές.Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τη Γραμματεία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, η Κίνηση των 75, εσωκομματική τάση παπανδρεϊκής προέλευσης που ασκεί συστηματικά έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προέβη στη δημοσιοποίηση κειμένουμε 4.000 υπογραφές, με το οποίο ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής και συμμαχιών, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι σκοπεύει να θέσει και ζήτημα ηγεσίας με τη φράση «όλα από την αρχή».


Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κίνησης των 75 εκφράζουν τη ριζική αντίθεσή τους με το εγχείρημα μετεξέλιξης του Κινήματος όπως αυτό εκφράστηκε στις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για«κατασκεύασμα» της Ελιάς και επιχείρηση απαξίωσης και εγκατάλειψης του ΠΑΣΟΚ, «με «συγκολλήσεις» κορυφής, χωρίς πολιτικό στίγμα και «πρόσωπα-διακινητές» μόνο των προσωπικών τους πολιτικών υποστάσεων».


Στο ίδιο κείμενο δηλώνουν την αντίθεσή τους με τη «στρατηγική ταύτιση» του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα τους δεν μπορεί να έχει «μοναδικό σύμμαχο τη Δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά» και ακόμη διαμηνύουν ότι «δεν συμβιβάζονται με ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ». Διευκρινίζουν πάντως ότι η Χαριλάου Τρικούπη οφείλει «ως κόμμα ευθύνης» να συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα.


* Όλα τα ονόματα των 4.000 υπογραφόντων που συνέλεξε η Κίνηση των 75 δημοσιεύονταιΕΔΩ. 


Ο Σημίτης «αδειάζει» τον Βενιζέλο


Σοβαρό πλήγμα στην κεντρική ρητορική του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους και την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας επίλυσης του προβλήματος που ταλανίζει τη δικομματική κυβέρνηση έρχεται να δημιουργήσει με έμμεση παρέμβασή του ο Κώστας Σημίτης.


 


simitis

Ο πρώην πρωθυπουργός «άδειασε’» τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η τελική συμφωνία για το χρέος είναι μακριά και ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν μια διέξοδο. 


Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να διαφωνεί με την αισιόδοξη εκδοχή της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και του Μαξίμου που θέλει τις συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει και να καταλήγουν σύντομα και με θετικό τρόπο για τη χώρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα real.gr, ο κ. Σημίτης εκτιμά μέσω συνομιλητών του ότι η τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να επιτευχθείγρήγορα και θα είναι μια μακρά διαδικασία.


Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως πληροφορείται η «Εφ.Συν.» χαρακτηρίζει βασική προϋπόθεση τηνπολιτική σταθερότητα, ενώ σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα θεωρεί ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα αποτελούσε μία διέξοδο, αφού θα εκλεγόταν μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, που αφενός θα την αξιοποιούσε ως διαπραγματευτικό ατού και αφετέρου θα μπορούσε να πείσει τους διεθνείς παράγοντες για την εξεύρεση λύσης στο μείζον αυτό εθνικό ζήτημα.


efsyn.gr 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X