Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τα κοινωνικά της ημέρας: Διευθυντής νοσοκομείου με μίζα 1 εκ. ευρώ!
Τα κοινωνικά της ημέρας: Διευθυντής νοσοκομείου με μίζα 1 εκ. ευρώ!  thumbnail

Τα κοινωνικά της ημέρας: Διευθυντής νοσοκομείου με μίζα 1 εκ. ευρώ!

Ο πρώην διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε να έχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω από 1 εκατ. ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων, αλλά και δωρεές. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από τον εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αργύρη Δημόπουλο.


Ο πρώην διευθυντής φέρεται να αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά ως προμήθειες και δωρεές από εταιρίες και φυσικά πρόσωπα.


Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών- Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας, ο εν λόγω γιατρός είχε αδιαφανείς συναλλαγές με την εταιρεία που προμήθευε με φάρμακα την κλινική του, από το 2001 έως το 2010 και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.


Συγκεκριμένα, περίπου 290.000 ευρώ προέρχονται από φαρμακευτική εταιρεία και εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων, ενώ άλλες 250.000 ευρώ προέρχονται από αγνώστους. Επίσης εντοπίστηκαν καταθέσεις από φυσικά πρόσωπα, δύο ομόλογα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, δύο αυτοκίνητα που αποτελούν δωρεές, κ.α.


Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία προς το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και για την διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων ζητήθηκε και η συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.


Ποινική δίωξη σε εφοριακούς για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) ασκήθηκε σε βάρος δυο εφοριακών της Θεσσαλονίκης.

Τη δίωξη παρήγγειλε εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, και συνδέεται με «ύποπτες» καταθέσεις που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους, κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου.

Πρόκειται για πρώην προϊστάμενο της Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και τον άλλοτε επόπτη της ίδιας οικονομικής υπηρεσίας, ενώ τα επιλήψιμα ποσά προσεγγίζον αντιστοίχως τις 400 και τις 100 χιλιάδες ευρώ και αφορούν το διάστημα 1998 έως 2002.

Σημειώνεται πως τα ονόματα των εφοριακών ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν στο μεγάλο «φαγοπότι» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, αναφέρει το newpost.gr.

Επιπλέον, από την ίδια έρευνα προέκυψαν «ύποπτες» καταθέσεις σε λογαριασμούς ενός τρίτου εφοριακού της ίδιας ΔΟΥ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, ενώ ο συγκεκριμένος έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες.
Μadata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X