Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πότε τα προφυλακτικά… σπάνε;
Πότε τα προφυλακτικά... σπάνε;  thumbnail

Πότε τα προφυλακτικά… σπάνε;

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιούν για την ολοένα αυξανόμενη κυκλοφορία παρανομών απομιμήσεων προφυλακτικών γνωστών εταιρειών. Οι εν λόγω υπηρεσίες μάλιστα, εκτιμούν ότι μέσα στους τελευταίους 18 μήνες έχουν εισαχθεί παράνομα εκατομμύρια από αυτά τα προϊόντα.


Από την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.grΟι ειδικοί του οικογενειακού προγραμματισμού τονίζουν ότι τα προφυλακτικά-μαιμού δεν προσφέρουν προστασία απέναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την μη επιθυμητή εγκυμοσύνη, από τη στιγμή που σύμφωνα με τις δοκιμασίες που έχουν διεξαχθεί σπάνε πιο συχνά.

Τα προϊόντα αυτά παρασκευάζονται στην Άπω ανατολή με ελάχιστο κόστος και πωλούνται στη Δύση στο κόστος των αυθεντικών. Για τη μείωση του κόστους κατασκευής λοιπόν, επιλέγονται φθηνότερες πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις στην ποιότητα να είναι σημαντικές. Πρόκειται για απομιμήσεις πολύ γνωστών εταιρειών, ιδιαίτερα επιτυχημένων, ώστε να είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να το αναγνωρίσει κάποιος ως μη αυθεντικό. 

Συνήθως πωλούνται σε μικρά, συνοικιακά καταστήματα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχει ζωτική σημασία ο χώρος απ’ όπου αγοράζει κανείς τα προφυλακτικά και προτείνουν ως ασφαλέστερες επιλογές τα φαρμακεία και τα μεγάλα, επώνυμα καταστήματα. Τονίζουν μάλιστα, πως ακριβώς επειδή είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αντιληπτές οι απομιμήσεις, ο μόνος τρόπος να προστατευτεί κανείς είναι να τα προμηθεύεται από αξιόπιστες πηγές. 

Αυτή τη στιγμή μια απόπειρα εντοπισμού των παράνομων απομιμήσεων γίνεται με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, οι οποίοι φαίνεται να μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά. Η μεγάλη ομοιότητα όμως κάποιων απομιμήσεων με τα αυθεντικά προφυλακτικά εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στις αρχές. 


 


Διαβάστε επίσης 


Τι να προσέχω για να μη σπάσει το προφυλακτικό;

 
«Προφυλάξτε» το προφυλακτικό
Τα προφυλακτικά είναι η βασική μορφή πρόληψης της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αλλά και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Πότε όμως τα προφυλακτικά δεν μπορούν να μας προστατεύσουν;  Γνωρίζετε ποιοι είναι οι σωστοί κανόνες χρήσης τους; Ξέρετε σε ποιες συνθήκες πρέπει να φυλάσσονται;
Από την επιστημονική ομάδα του Χειρουργού, Ουρολόγου-Ανδρολόγου, Κ.Κωνσταντινίδη, Προέδρου του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.Tι πρέπει να προσέχουμε στα προφυλακτικά; 
- Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνδρες όταν χρησιμοποιούν το προφυλακτικό είναι ότι δεν πιέζουν την άκρη του όταν το φοράνε. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται οι φυσαλίδες του αέρα με αποτέλεσμα να είναι πιθανόν να σπάσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πρέπει πάντα να συμβουλεύουμε τον σύντροφό μας να πιέζει την άκρη του όταν το ξετυλίγει.-Τα προφυλακτικά πρέπει να φυλάσσονται πάντα σε δροσερό μέρος και ξηρό μέρος. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να φυλάσσονται σε πορτοφόλι. Μέσα σε αυτό  μπορεί να εξασθενήσουν από τη θερμότητα.
- Προσέξτε τι λιπαντικό χρησιμοποιείτε! Όλα τα λιπαντικά ΔΕΝ είναι ασφαλή για χρήση με προφυλακτικά λάτεξ. Είναι πολύ εύκολο να αποδυναμώσουν τα συνθετικά συστατικά του προφυλακτικού και να σπάσει. Τα ασφαλή λιπαντικά θεωρούνται αυτά που έχουν βάση το νερό.
-Τα προφυλακτικά από λάτεξ συνιστώνται  για την αποφυγή εγκυμοσύνης και μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αν όμως ο σύντροφός σας είναι αλλεργικός στο λάτεξ; Συμβαίνει, ναι, και τότε θα πρέπει να αναζητήσετε προφυλακτικά από  πολυουρεθάνη. Παλιότεροι τύποι προφυλακτικών φτιαγμένοι από δέρμα ζώων είναι ακόμα διαθέσιμοι στην αγορά, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.-Αν αγοράσετε εσείς τα προφυλακτικά πρέπει να προσέχετε  να επιλέγετε το κατάλληλο μέγεθος. Αν και τα προφυλακτικά έχουν αρκετή ελαστικότητα για να ταιριάζουν σε διάφορα μεγέθη πέους, υπάρχουν και προφυλακτικά μεγαλύτερου μεγέθους  (τα οποία ορισμένοι άνδρες έχουν πραγματική ανάγκη). Είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό δεν είναι πολύ μεγάλο.
-Και ποτέ μη ξεχνάτε τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης! Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουτί συσκευασίας ή πάνω στο προφυλακτικό. Δεν είναι απίθανο να έχουν ξεμείνει σε κάποιο μαγαζί προφυλακτικά που να έχουν λήξει.  (Τα περισσότερα έχουν διάρκεια ζωής από τρία μέχρι πέντε έτη)
Η μη ασφαλής σεξουαλική συμπεριφορά παραμένει παγκοσμίως ο κύριος τρόπος μετάδοσης των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων. Το προφυλακτικό δεν πρέπει να θεωρείται εμπόδιο στις ερωτικές μας σχέσεις αλλά ως ένα μέσο να απολαύσουμε τον έρωτα, παρέχοντάς μας ασφάλεια και σιγουριά.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X