Αρχική / Διατροφή / Πώς θα μυήσω το παιδί στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση;
Πώς θα μυήσω το παιδί στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση; thumbnail

Πώς θα μυήσω το παιδί στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση;

Ανοιχτή πρόσκληση για τους μαθητές στο Φεστιβάλ Κίνησης "Άλλαξε Στάση Μπες στη Δράση", που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, οδός Πειραιώς 100 (Κτίριο "Νέοι Φούρνοι" και Κεντρική αυλή).


Το QualityNet Foundation σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό η Διατροφή του Παιδιού και την υποστήριξη της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κίνησης "Άλλαξε Στάση Μπες στη Δράση" στην Τεχνόπολη. Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.


Το Φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση των παιδιών και των ενηλίκων με βιωματικό τρόπο σχετικά με το ενεργειακό ισοζύγιο και τον τρόπο αύξησης της σωματικής δραστηριότητάς τους. Με απλά παραδείγματα θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τους κανόνες μίας ισορροπημένης διατροφής και να εντάξουν την κίνηση σε κάθε στάδιο της καθημερινότητάς τους.


Σήμερα, οι Έλληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των παχύσαρκων Ευρωπαίων με σημαντικές συνέπειες για την υγεία τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών, ενώ παράλληλα καταγράφεται στον πληθυσμό ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.


Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες για το ευρύ κοινό και η είσοδος θα είναι δωρεάν.


Ώρες λειτουργίας για τα σχολεία:
Τετάρτη 15/10, Πέμπτη 16/10, Παρασκευή 17/10
Πρωινές ώρες: 10:00- 16:00 (κατόπιν επικοινωνίας)
Διάρκεια επίσκεψης: 2 ώρες
Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, είναι δυνατό να καλύψουμε οικονομικά τη μεταφορά των μαθητών στο Φεστιβάλ (πούλμαν).


Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία:
 • να βιώσουν ένα καθημερινό πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας
 • να λάβουν μέρος σε παιχνίδια/δρώμενα που ενισχύονται με χαρούμενα συναισθήματα, γρήγορες ασκήσεις


  που μπορούν να επηρεάσουν θετικά το ενεργειακό ισοζύγιο, θετικές σκέψεις, μηνύματα για έναν ισορροπημένο και ενεργό τρόπο ζωής, τεχνικές που θα τους βγάλουν από την πεζή, βαρετή καθημερινότητα
 • να ενημερωθούν από ομάδα επιστημονικών συνεργατών για το πώς μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το ενεργειακό τους ισοζύγιο (θερμίδες που προσλαμβάνουμε από την τροφή – θερμίδες που καταναλώνει το σώμα)


  Το Φεστιβάλ κίνησης χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της Coca-Cola, το οποίο, μεταξύ άλλων, στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τη σημασία του ενεργειακού ισοζυγίου και ενθαρρύνουν την υιοθέτηση ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής.


  Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με: Εύη Θεοδωράκη, 210- 6888115


  Λ. Πεντέλης 138, 15234 Χαλάνδρι Αθήνα, Τηλ: 210-6898594, Fax: 210-6854204 e-mail: info@qualitynet.gr, url: www.qualitynet.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X