Εκνευρισμός Marussia για δημοσιεύματα

Η Marussia σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τον εκνευρισμό της για όλα τα αβάσιμα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονταν στο αν μείωσε ή όχι ο Μπιανκί πριν από το ατύχημά του. 
Η ανακοίνωση:
«Η Marussia είναι συγκλονισμένη και εξοργισμένη από αυτούς τους ισχυρισμούς. Τη στιγμή που ο οδηγός της ομάδας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, και η ομάδα έχει καταστήσει σαφές ότι η ύψιστη προτεραιότητα της είναι ο Jules και η οικογένειά του, είναι στενάχωρο να πρέπει να ανταποκριθεί σε φήμες και ανακρίβειες οι οποίες σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς, η ομάδα δεν έχει καμία εναλλακτική λύση παρά να αντιμετωπίσει αυτές τις φήμες.
Όσον αφορά το σημείο 1, ο Jules επιβραδύνει υπό τις διπλές κίτρινες σημαίες. Όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα τηλεμετρίας, τα οποία η ομάδα παρείχε στη FIA ο Jules επιβράδυνε. Αυτό αποτελεί μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Στη συνέντευξη Τύπου της FIA που πραγματοποιήθηκε στο Sochi την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο αλυτάρχης της FIA, Charlie Whiting, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα έχει παράσχει τα απαραίτητα στοιχεία και πως ο ίδιος έχει εξετάσει αυτά τα δεδομένα και είδε ότι ο Jules επιβράδυνε.
Όσον αφορά το σημείο 2, το ηχητικό αντίγραφο της ενδοεπικοινωνίας του Jules με την ομάδα, καθώς επίσης και γραπτή απομαγνητοφώνηση αυτής, δόθηκαν στη FIA. Από την ενδοεπικοινωνία και την απομαγνητοφώνηση είναι σαφές ότι σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου που οδήγησε στο ατύχημα του Jules η ομάδα δεν παροτρύνει τον Jules να οδηγήσει πιο γρήγορα ή να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο που να υποδηλώνει ότι θα πρέπει να πιέσει.
Η ομάδα, ειλικρινά, ελπίζει ότι έχοντας ξεκαθαρίσει αυτά τα γεγονότα πλέον θα μπορέσει να αποφύγει οποιουσδήποτε περαιτέρω περισπασμούς και να παρέχει στήριξη στον Jules και την οικογένειά του.»

Σχετικά άρθρα