Αποχωρεί από την Ρουμανία ο Πιτσούρκα

Έτοιμος να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ρουμανίας είναι ο Βίκτορ Πιτσούρκα, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα των Βαλκάνιων στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.
Οι Ρουμάνοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση με επτά βαθμούς, έχοντας νικήσει εκτός έδρας Ελλάδα και Φινλανδία, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και παλαίμαχος διεθνής επιθετικός ετοιμάζεται να αποχωρήσει.
Σύμφωνα με τις αναφορές του ρουμανικού Τύπου ο 58χρονος προπονητής σχεδόν έχει συμφωνήσει με την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται από τον ίδιο.
«Αν έρθει κάτι που είναι αδύνατον να αρνηθώ, ίσως φύγω. Υπάρχουν συνομιλίες. Ο πρόεδρος θα είναι ο πρώτος που θα μάθει αν μένω ή όχι» είπε για το θέμα ο Πιτσούρκα, ο οποίος διανύει την τρίτη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ρουμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ραζβάν Μπουρλεάνου, δήλωσε ότι «… θα συζητήσουμε στο Βουκουρέστι και θα δούμε αν ο Πιτσούρκα θα είναι ο προπονητής στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία (στις 14 Νοεμβρίου)».
Τα πρώτα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην περίπτωση που ο Πιτσούρκα επιλέξει τελικώς την αποχώρηση είναι εκείνα των Λάζλο Μπόλονι, Νταν Πετρέσκου, Κοσμίν Ολαρόιου και Κοσμίν Κόντρα.

Σχετικά άρθρα