Αρχική / More / Life stories / Ποια είναι η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη
Ποια είναι η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη  thumbnail

Ποια είναι η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο για το ποια είναι η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η νέα Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας. Εμείς θα προσθέσουμε μερικές πληροφορίες οι οποίες για κάποιο λόγο δεν αναγράφονται στα περισσότερα βιογραφικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αρχικά να πούμε ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι κόρη του πρώην βουλευτή και Υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ελένης Βαρδινογιάννη (της γνωστής οικογενείας).


Έχει διατελέσει Γραμματέας της Βουλής, Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.


Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, θέση που της έδωσε ώθηση για να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμου.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει, είναι δικηγόρος Αθηνών, με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις.


Το 1997 αποκτά το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το 1998 αποφοιτά από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων.


Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονέμεται το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις.


Από το 1998, έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.


Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006. Σήμερα είναι εταίρος σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα

Σε μια ασυνήθιστη συνέντευξη, αλλά και φωτογράφηση είδαμε την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τις δύο αδερφές τις και μαζί μιλούν στο Thema People για τα παιδικά τους χρόνια, τις ξέγνοιαστες στιγμές στη γενέτειρά τους το Ρέθυμνο και τη σχέση τους σήμερα που έχουν και οι τρεις τις δικές τους οικογένειες.Η Όλγα είναι η μεγαλύτερη κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, δικηγόρου και μετέπειτα βουλευτή, και της Ελένης Βαρδινογιάννη. Η αδερφή της Δανάη (αριστερά στη φωτό) είναι μόλις ενάμησι χρόνο μικρότερη και η βενιαμίν της οικογένειας είναι η Χριστίνα (δεξιά στη φωτό).


olga-kefalogianni-aderfes


«Με τις αδελφές μου είμαστε πολύ στενά δεμένες», παραδέχεται χαμογελώντας και συνεχίζει: «Θυμάμαι ότι όταν ήμασταν παιδιά, εγώ και η Χριστίνα λέγαμε στους γονείς μας ότι θέλουμε ένα ακόμη αδελφάκι. Την ημέρα που εκείνοι έφεραν στο σπίτι τη Δανάη μέσα σε ένα μπλε πορτ μπεμπέ νιώσαμε για μία ακόμη φορά τι σημαίνει πραγματική ευτυχία».
Η Ολγα είναι η πρωτότοκη κόρη του γιατρού και μετέπειτα πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη. Ακολουθεί η Χριστίνα ενάμιση χρόνο μικρότερη και, τέλος, η «μικρή» της οικογένειας, η Δανάη, με τρία χρόνια διαφορά από τη δεύτερη. 
«Λόγω της κρητικής καταγωγής μας είμαστε μεγαλωμένες γνωρίζοντας την ουσία του όρου “αγαπημένη οικογένεια”. Από τον πατέρα μας κληρονομήσαμε το κρητικό τσαγανό και από τη μητέρα μας, η οποία θυσίασε την καριέρα της για να μας μεγαλώσει, τις αρχές που κουβαλάμε μέχρι σήμερα, όπως το να πατάμε γερά στα πόδια μας ποντάροντας αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις», συμπληρώνει η Χριστίνα.

Η Ολγα και η Χριστίνα όταν ήταν μικρές ένιωθαν σχεδόν σαν δίδυμες. «Η Δανάη ήταν το “μικρό μας” κι εμείς όποτε χρειαζόταν παίζαμε τον ρόλο της μαμάς», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού, τονίζοντας ότι «με τη Χριστίνα μοιραζόμασταν τα μυστικά μας, αλλά και τα ρούχα. Μια ζωή με θυμάμαι να γκρινιάζω για κάποιο φόρεμα που είχε εξαφανίσει από την ντουλάπα μου. Αν και είμαστε διαφορετικές, αλληλοσυμπληρωνόμαστε και νιώθουμε πολύ δεμένες».
«Η Ολγα, ως μεγαλύτερη και πιο δυναμική, μας οργάνωνε και στις δουλειές και στις σκανδαλιές. Ηταν η καλύτερη μαθήτρια και η μόνη που ξυπνούσε χωρίς ξυπνητήρι για το σχολείο. Μάλιστα ενεργοποιούσε τη Χριστίνα, τη στιγμή που το δικό μου πρωινό ξύπνημα ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος και για τις δυο τους. Δεν φτάνει που αργούσα να σηκωθώ, χουζούρευα κιόλας», λέει η Δανάη. «Εξαιτίας της κοντέψαμε να χάσουμε πολλές φορές το σχολικό», διηγούνται στο «thema people» η Ολγα και η Χριστίνα Κεφαλογιάννη γελώντας με νόημα. «Αυτή είναι η τύχη των πρωτότοκων σε σχέση με τους βενιαμίν», συμπληρώνει η υπουργός και συνεχίζει: «Τα πρώτα παιδιά αντιμετωπίζουν την υπέρτατη αυστηρότητα των γονιών τους, ενώ αργότερα τα πάντα είναι πιο χαλαρά. Ισως γι’ αυτό η Δανάη ήταν πάντοτε πιο cool σε σχέση με εμάς τις δύο».
Τα παιδικά καλοκαίρια και οι χωριστοί πανεπιστημιακοί δρόμοι 

Η οικογενειακή ευτυχία της κοριτσοπαρέας Κεφαλογιάννη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα παιδικά καλοκαίρια στην Κρήτη. «Με το που τελείωναν τα σχολεία πηγαίναμε στο νησί», λένε και οι τρεις, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχουν ωραιότερες αναμνήσεις από αυτές που έχουμε στο σπίτι της γιαγιάς μας, Χρυσής Βαρδινογιάννη, στην Επισκοπή του Ρεθύμνου. Από τους γονείς μας υιοθετήσαμε την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο και τις παραδόσεις του. Βρισκόμασταν όλη την ημέρα στη θάλασσα και τα μεσημέρια βιαζόμασταν να επιστρέψουμε στο σπίτι της γιαγιάς για να απολαύσουμε τα υπέροχα γεμιστά που μας είχε ετοιμάσει. Ευτυχία όμως μας περίμενε και το απόγευμα όπου, παίζοντας στην αυλή με το λάστιχο, πλατσουρίζαμε στα νερά με τις ώρες. Δεν υπήρχε ωραιότερη αίσθηση δροσιάς αλλά και απόλαυσης!».Η πρώτη φορά που οι αδελφές Κεφαλογιάννη ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους είναι η εποχή των πανεπιστημιακών σπουδών. Η Ολγα φοιτά αρχικά στη Νομική Σχολή Αθηνών, μετά πηγαίνει για μεταπτυχιακά στο King’s College του Λονδίνου και τέλος στο Tufts, το γνωστό πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Ακολουθεί η Χριστίνα, η οποία μπαίνει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα μεταβαίνει στο Λονδίνο για να συνεχίσει τη φοιτητική ζωή παρακολουθώντας μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Επενδύσεων.  Η Δανάη θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο George Washington με σπουδές Μάρκετινγκ, για να συνεχίσει στο King’s College του Λονδίνου σπουδάζοντας Τουρισμό, Περιβάλλον και Ανάπτυξη. «Οταν φύγαμε για σπουδές η μητέρα μας, μαθημένη σε ένα σπίτι γεμάτο ζωή, έπεσε σε μελαγχολία. Μάλιστα εκείνη την εποχή έλεγε ότι το πατρικό μας άδειασε. Οπως και ότι έλειπε η μία στην άλλη», μας εξομολογείται η Χριστίνα, για να συμπληρώσει αμέσως η Ολγα: «Κάποια Χριστούγεννα, αν και σε διαφορετικές πόλεις η καθεμία, πήραμε την απόφαση να συναντηθούμε. Εφυγε η Χριστίνα από το Λονδίνο και ήρθε και με βρήκε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να πάμε μαζί να βρούμε τη Δανάη στην Ουάσινγκτον. Ομολογώ ότι ήταν από τα ωραιότερα και πιο διασκεδαστικά Χριστούγεννα της ζωής μας!».
Την εποχή εκείνη ο πατέρας τους, Γιάννης Κεφαλογιάννης, για να γεμίσει κάπως το κενό της απουσίας τους είχε βάλει πάνω στο γραφείο του κορνίζες με φωτογραφίες των τριών κοριτσιών. Σήμερα η Δανάη τον θυμάται να λέει: «Πόσο θα ήθελα να ήταν μικρούλες, όπως τότε!». 
Το ίδιο βέβαια είπε όταν πρώτη η Χριστίνα εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία για να παντρευτεί τον πολιτικό μηχανικό Χρήστο Κακλαμάνη. «Ναι μεν για εμάς ήταν ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά συγχρόνως ήταν και σοκ», λέει γελώντας η Δανάη, ενώ η Ολγα Κεφαλογιάννη τονίζει: «Ηταν δύσκολο για εμάς να συνειδητοποιήσουμε ότι ξαφνικά η παρέα μας θα έσπαγε. Το βράδυ του γάμου θυμάμαι ότι κοιμηθήκαμε με δυσκολία, με τη Χριστίνα να λείπει». Ακολούθησε ο γάμος της Δανάης με τον επιχειρηματία Αντώνη Στασινόπουλο και στη συνέχεια εκείνος της υπουργού με τον γνωστό κοσμηματοπώλη Μάνο Πενθερουδάκη, με τον οποίο ζει μια ευτυχισμένη ζωή μέχρι σήμερα. 


 


H σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη


Eπειδή η μητέρα της είναι η Ελένη Βαρδινογιάννη δικαιολογεί το γεγονός οτι εμφανίζεται πολύ συχνά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό μέτοχος είναι ο θείος της από την πλευρά της μητέρας της Βαρδής Βαρδινογιάννης και βρίσκεται συχνά σε εκδηλώσεις της Μαριάννας Βαρδινογιάννη 


O μεγάλος έρωτας και ο γάμος
Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της Μάνο Πενθερουδάκη στη φωτογραφία που ανάρτησε στο Instagram


Όσοι γνωρίζουν καλά το ζευγάρι μιλούν για έναν μεγάλο έρωτα, που ήταν κεραυνοβόλος, και δεν έχει αλλοιωθεί από τις 22 Ιανουαρίου του 2010 που παντρεύτηκαν. Το μυστήριο τελέστηκε «κεκλεισμένων των θυρών», παρουσία λίγων συγγενών και φίλων, στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, στο Κολωνάκι, με κουμπάρο τον Δημοσθένη Βαρδινογιάννη. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από περίπου εννέα χρόνια σε κοινή παρέα φίλων και το ειδύλλιο δεν άργησε να αρχίσει. Στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους απέφευγαν επιμελώς τη δημοσιότητα και ζούσαν μαζί αθόρυβα.
Ο Μάνος Πενθερουδάκης διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην Βουκουρεστίου και έχει έναν γιο και μία κόρη από προηγούμενο γάμο και η κόρη του Αλεξία τα τελευταία χρόνια ενεπλάκη έντονα με την επιχείρηση και τον σχεδιασμό κοσμημάτων.  


Βρίσκεται πάντα στο πλευρό της με διακριτικό τρόπο και υποχωρεί κάθε φορά που την καλέι το επαγγελματικό καθήκον. Παράδειγμα η αναβολή του ταξιδιού του μέλιτός τους λόγω της τότε ανανέωσης της θητείας του κ. Κάρολου Παπούλια.

Το ζευγάρι ζει στον Λυκαβηττό και ταξιδεύει είτε στο αγαπημένο του νησί, την Κρήτη, είτε σε κάποιο εξωτικό προορισμό.


 


Ως υπουργός Τουρισμού


 


Eξελέχθει βουλευτής με τη ΝΔ το 2007 και κατέχει τη θέση του Υπουργού Τουρισμού Ελλάδος απο το 2009


 


Διαθέτοντας επιπλέον εκείνο το είδος αγέρωχης μελαχρινής ομορφιάς που αντιπροσωπεύει επάξια τόσο την κρητική όσο και γενικότερα την ελληνική ομορφιά.


 ‘Με τις δυο αδελφές μου δεν μεγαλώσαμε με τη λογική “τα κοριτσάκια της μαμάς και του μπαμπά”. Πήραμε πολύ αυστηρές αρχές, πολλή αγάπη, αλλά μας πέρασαν το μήνυμα ότι πρέπει να μορφωθούμε, να εξελιχθούμε και να παλέψουμε γι’ αυτό που θα επιλέγαμε’ 


  


 


Μια ομορφιά που, παρόλο που η Κεφαλογιάννη κατά κύριο λόγο φοράει μαύρα, δεν έχει περάσει απαρατήρητη και στο εξωτερικό. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη όταν η εφημερίδα Χουριέτ της έβαλε στο photoshop μαντήλα και της έκλεισε το μεσάτο σακάκι ώστε να καλύψει το δαντελένιο σατέν μπλουζάκι που φορούσε από μέσα.


  


Προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να ‘προστατέψει’ τα χρηστά ήθη των αναγνωστών της από την επίθεση των -εντελώς κινηματογραφικών- μεσογειακών καμπυλών της ελληνίδας υπουργού.


 ‘Oταν ήμουν βουλευτής, είχα πάει στα Ζωνιανά, προτού γίνουν διάσημα, για να κάνω μια βάφτιση. Εγώ, που φοράω συνήθως μαύρα, είχα διαλέξει ένα τυρκουάζ φόρεμα. Ήμουν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Oλοι φορούσαν μαύρα, ακόμη και η μάνα του μωρού.  Τότε το έκανα τάμα: μόνο μαύρα’ 


Εξίσου εντυπωσιασμένη μαζί της υπήρξαν και οι διάφοροι κινηματογραφικοί σταρ που ξενάγησε προσωπικά στο Μουσείο Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων τον Daniel Day Lewis που βρέθηκε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα με το γιοτ του Spielberg.


  


Και συνεχίζοντας με τον Ethan Hawke την εποχή της παγκόσμιας πρεμιέρας  στην Αθήνα του Before Midnight.


  


 


 ‘Ο πιο εντυπωσιακός από όλους τους celebrity που έχω συναντήσει έως τώρα ήταν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, παρότι κάποιοι με είχανε προκαταβάλλει αρνητικά λέγοντάς μου ότι είναι δύσκολος, αγοραφοβικός και τόσο σταρ που δεν θέλει να πολυέρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Αντ' αυτού συνάντησα έναν εξαιρετικά ευγενή άνθρωπο με μοναδική αγωγή και σπάνια κουλτούρα. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η απλότητά του ο τρόπος που κοιτούσε τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης’


  


Προσφατη επίσκεψη με την Αμαλ Αλαμουντιν για τα μάρμαρα 


 


Όλγα Κεφαλογιάννη: Τι συζήτησε με την Αμάλ – Πως περιγράφει τη σύζυγο του Κλούνεϊ


 

 «Είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, ένα διαχρονικό αίτημα της ελληνικής πολιτείας. Το προσεγγίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Έχουμε πετύχει τη σύσταση της ΟΥΝΕΣΚΟ για διαμεσολάβηση μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, εξηγώντας ότι η παρουσία της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι από μόνη της μια τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα: «Η παρουσία μιας διάσημης κυρίας προβάλλεται παντού και βοηθά στην προβολή της χώρας σε μια φάση που ούτως ή άλλως η Ελλάδας έχει γίνει "της μόδας" και ύπαρχει τουριστικό αλλά και επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα».

Περιγράφοντας την δικηγόρο από το Λίβανο, η κα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για «εξαιρετικά συμπαθή και εξαιρετικά φιλική κυρία», ενώ αποκάλυψε ότι οι δύο τους -εκτός από το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα- είχαν πολλά να συζητήσουν και «για τις σπουδές και τις καριέρες μας γιατί είμαι και εγώ δικηγόρος».

Η υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά «θα εξετάσει τις προτάσεις και θα αποφασίσει για το πώς κινηθεί», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι έχουμε και στην Ελλάδα εξαιρετικούς δικηγόρους των οποίων «θα ζητηθεί η άποψη και υποστήριξη», ωστόσο πρόσθεσε πως «θα πρέπει να έχουμε πάντα και την πλευρά του διεθνούς δικαίου».


  

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X