Επεισόδια μεταξύ μαθητών για το Σερβία-Αλβανία

Στα χέρια ήρθαν μαθητές σε γυμνάσιο της πόλης Τούζι του Μαυροβουνίου -κοντά στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα- με αφορμή τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του EURO 2016, που διεκόπη.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν “Αλβανοί και μη Αλβανοί μαθητές”, εκ των οποίων τέσσερις τραυματίστηκαν και στον έναν χρειάστηκε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στην Κεντρική Κλινική του Μαυροβουνίου. Πρόκειται για μαθητές 15 έως 18 ετών όπως δήλωσε σε εφημερίδα της Ποντγκόριτσα ο διευθυντής του τοπικού κέντρου υγείας, Βλάντιμιρ Ντομπριτσάνιν. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσουν οι συμπλοκές μεταξύ των μαθητών ενώ άλλα Σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι τρεις μαθητές και ένας ενήλικος χωρίς πάντως να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τους τραυματισμούς
«Είμαστε σε θέση να ταυτοποιήσουμε όσους δημιούργησαν τα επεισόδια και έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά τους γονείς», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του Μαυροβουνίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι γονείς κλήθηκαν ήδη στο σχολείο, έδωσαν καταθέσεις όπως και οι δράστες και η υπόθεση ανατέθηκε στον ειαγγελέα του Μαυρβουνίου. Καθηγητές πάντως του σχολείου εκφράζουν φόβους για το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και στο εξείς καθώς θεωρούν ότι πλέον υπάρχει μια κόντρα μεταξύ εφήβων και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτή να μετατραπεί σε ένα είδος βεντέτας.
Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, ο πρόεδρος ενός εκ των κομμάτων που υποστηρίζει την Αλβανική μειονότητα στο Μαυρβούνιο έκανε δηλώσεις αναφέροντας ότι θεωρεί πως κάποιοι προσπαθούν να μεταφέρουν την ένταση στο Μαυρβούνιο. Επίσης, σήμερα στις εφημερίδες υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι εορτασμοί στους δρόμους πολλών πόλεων του Μαυροβουνίου μετά τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στην Σερβία και την Σλβανία διοργανώθηκαν από κάποιους και ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν θα πρέπει να στηρίζονται από κανέναν καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις.  
Πολίτες αλβανικής καταγωγής βγήκαν στους δρόμους στις πόλεις Ούλτσινι, Πλαβ και Τούζι του Μαυροβουνίου, προχθές το βράδυ, προκειμένου να πανηγυρίσουν για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός γηπέδου στο Βελιγράδι, όπου η προχθεσινή αναμέτρηση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας διεκόπη ύστερα από την εμφάνιση ιπταμένου αντικειμένου με τη σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας” στον αγωνιστικό χώρο.

Σχετικά άρθρα