Μοντετζέμολο: «Φεύγει από τη Ferrari ο Αλόνσο»

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, σε συνέντευξη στη RAI αποκάλυψε ότι ο Φερνάντο Αλόνσο φεύγει από τη Ferrari. Αν και ο ίδιος ο Ισπανός πιλότος δεν βιάζεται να ανακοινώσει κάτι για το μέλλον του, τελικά φαίνεται πως όλοι οι υπόλοιποι δε μπορούν να… κρατήσουν το μυστικό. 

«Ο Αλόνσο φεύγει για δύο λόγους. Ο πρώτος διότι θέλει να δοκιμάσει μια διαφορετική εμπειρία σε άλλο περιβάλλον, με νέα κίνητρα. Επίσης γιατί είναι σε μια ηλικία και δεν μπορεί να περιμένει για πολύ τις νίκες να έρθουν ξανά. Πέρασε αυτά τα χρόνια χωρίς νίκες και νομίζω ότι θα προσπαθήσει να νικήσει αλλού. Οι οδηγοί αγώνων ορισμένες φορές χρειάζονται νέα κίνητρα, νέα ερεθίσματα και νέο περιβάλλον. Η περίπτωση του Σουμάχερ ο οποίος ήταν μαζί μας για τόσα πολλά χρόνια, μάλλον είναι μοναδική. Τα τελευταία 15 χρόνια είμαστε η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα. Από τη άλλη όμως για 6 χρόνια δεν έχουν πάρει πρωτάθλημα, για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Όμως έχουμε χάσει δύο φορές το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα. Η φετινή χρονιά ήταν, από κάθε άποψη, πραγματικά απογοητευτική, όμως έτσι είναι το σπορ.»

Ο ντι Mοντετζέμολο μίλησε και για την αποχώρησή του από τη Ferrari μετά από 23 χρόνια στο Maranello.

«Προφανώς και δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που έγινε αλλά έτσι είναι η ζωή. Οι ιδιοκτήτες μας επιχείρησης παίρνουν τις αποφάσεις. Τώρα ξεκινάει μια νέα διαφορετική φάση.»

Σχετικά άρθρα