«Το Φ.Α. δεν αναφέρει κάτι για τη σημαία»

Η αλβανική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι ο διαιτητής του αγώνα με τη Σερβία δεν έχει αναφέρει πουθενά στην έκθεσή του για το συμβάν με τη σημαία.

Συγκεκριμένα οι Αλαβανοί τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: “δεν υπάρχει καμία αναφορά στο τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, που ανάγκασε τον διαιτητή Άτκινσον να διακόψει τον αγώνα, αντίθετα υπάρχει αναφορά στις συμπλοκές που εκτυλίχθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο. Αλβανίας:

-Κατά την μεταφορά στο γήπεδο, το λεωφορείο της Αλβανίας δέχτηκε επίθεση με πέτρες από Σέρβους οπαδούς.

-Πριν από την προθέρμανση της ομάδας, ένα μέρος της Αλβανικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αρμάντο Ντούκα, χτυπήθηκε με τούβλα, τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν στους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ ως αποδεικτικά στοιχεία.

-Κάθε φορά που η ομάδα ή κάποιο μέλος της ομάδας εμφανιζόταν στον αγωνιστικό χώρο, η ατμόσφαιρα γινόταν απίστευτα εχθρική και επιθετική από τους οπαδούς της Σερβίας.

-Στο τέλος της προθέρμανσης οι παίκτες της Αλβανίας δέχθηκαν βροχή από κέρματα, αναπτήρες κι άλλα αντικείμενα στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια.

-Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού ακούστηκαν προσβλητικά συνθήματα από 30.000 κόσμο, οι οποίοι επαναλάμβαναν “Σκοτώστε τους Αλβανούς” και “Θάνατος στους Αλβανούς”. Δέκα περίπου οπαδοί της Σερβίας βρίσκονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, χωρίς η αστυνομία να επέμβει.

-Πριν τους εθνικούς ύμνους, η επίσημη μπάντα έπαιξε τραγούδια με καθαρά εθνικιστικό περιεχόμενο, τα οποία δεν ήταν προγραμματισμένα, κάνοντας τους οπαδούς να φωνάζουν απίστευτα εχθρικά συνθήματα στις κερκίδες. Ο εθνικός ύμνος της Αλβανίας αποδοκιμάστηκε έντονα και υπήρχαν σφυρίγματα τόσο δυνατά που ήταν αδύνατο να τον ακούσεις τόσο στο γήπεδο όσο και στην τηλεόραση.

-Πέτρες, σκληρά αντικείμενα, αναπτήρες και πυροτεχνήματα πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο, επηρεάζοντας αρνητικά την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τρεις Αλβανοί ποδοσφαιριστές σηκώθηκαν για ζέσταμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και δέχθηκαν βροχή από αντικείμενα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ να τους μετακινήσουν.

-Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, που ανάγκασε τον διαιτητή Άτκινσον να διακόψει τον αγώνα, αντίθετα υπάρχει αναφορά στις συμπλοκές που εκτυλίχθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

-Οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, χτυπώντας τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές με λοστούς. Επιπλέον οι παίκτες μας δέχθηκαν επίθεση κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια από υποστηρικτές της Σερβίας, καθώς κι από αστυνομικούς και σεκιούριτι.

-Πριν η αποστολή αποχωρήσει από το γήπεδο, υπήρξε εντολή από τον γενικό εισαγγελέα του Βελιγραδίου (σύμφωνα με την αστυνομία), να υπάρξει σωματική έρευνα σε όλο το προσωπικό και στους Αλβανούς ποδοσφαιριστές.

-Η Αλβανική Ομοσπονδία θεωρεί πως αυτές οι ενέργειες επηρέασαν αρνητικά την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα”.

Σχετικά άρθρα