Ο Πλατινί αλλάζει το ποδόσφαιρο…

Ριζοσπαστικές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου προτείνει ο Μισέλ Πλατινί μέσω του νέου βιβλίου του με τίτλο “Parlons Football” (Μιλάμε για Ποδόσφαιρο), το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα. Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA καταθέτει τις δικές του προτάσεις από τις οποίες διαφαίνεται η πρόθεσή του να αλλάξει η μέχρι σήμερα φιλοσοφία του αθλήματος.

Μεταξύ άλλων ο Πλατινί προτείνει την εισαγωγή της “λευκής κάρτας” στο… τσεπάκι του διαιτητή και την οποία θα βλέπουν οι… διαμαρτυρόμενοι προς τον “άρχοντα” του αγώνα ποδοσφαιριστές και θα εκτίουν στον πάγκο της ομάδας τους την ποινή δεκάλεπτης αποβολής. Μετά από το πέρας του δεκαλέπτου οι παίκτες θα μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στο ματς.

«Για να καταπολεμήσουμε την υπάρχουσα μανία των ποδοσφαιριστών να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις των διαιτητών, η οποία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας, προτείνω τη δημιουργία μίας λευκής κάρτας, η οποία θα σημαίνει μία προσωρινή αποβολή δέκα λεπτών και παραμονή του τιμωρημένου στον πάγκο. Μην το μπερδέψουμε με την κίτρινη κάρτα, η οποία απευθύνεται στα φάουλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης», αναφέρεται στο απόσπασμα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προτείνει την αύξηση του αριθμού των αλλαγών που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας προπονητής από τρεις σε πέντε.

«Οι προπονητές να μπορούν να κάνουν δύο αλλαγές στο ημίχρονο, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα των τριών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το παιχνίδι έτσι δε θα πλήττεται από το μειονέκτημα των διακοπών, αλλά θα υφίσταται κάποιες μετατροπές».

Σχετικά άρθρα