Τέλος ο Πιτσούρκα από τον πάγκο της Ρουμανίας

Ο Βίκτορ Πιτσούρκα αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τον πάγκο της Ρουμανίας, αφού προτίμησε την ξενιτιά και τα λεφτά της Αλ Ιτιχάντ.

Ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός τεχνικός της αντιπάλου της Ελλάδας στην προκριματική φάση του Euro 2016, αποχαιρέτισε τους συμπατριώτες του και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Ιτιχάντ, κάτι που ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό.

Πλέον η ποδοσφαρική ομοσπονδία της Ρουμανίας βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού και η προπονητολογία τις τελευταίες ώρες δίνει και παίρνει. Τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στον ρουμανικό Τύπο για την αντικατάσταση του Πιτσούρκα είναι αυτά των Κόσμιν Κόντρα, Κόσμιν Ολαρόιου, Λάσλο Μπόλονι και Βάλτερ Ζένγκα.

Από τους παραπάνω μόνο ο Βάλτερ Ζένγκα δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο και η περίπτωσή του συγκεντρώνει πιθανότητες καθώς έχει εργαστεί για τέσσερα χρόνια στη χώρα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πιτσούρκα είχε υποστηρίξει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα γίνει μοναχός αν η Εθνική Ρουμανίας έχανε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ από την Ελλάδα. Τελικά παρέμεινε προπονητής και τώρα έχει την ευκαιρία να προσθέσει αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σχετικά άρθρα