Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κλειδαμπαρωμένο, με εντολή πρύτανη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κλειδαμπαρωμένο, με εντολή πρύτανη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών thumbnail

Κλειδαμπαρωμένο, με εντολή πρύτανη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης έκλεισε το κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για να μην το κλείσουν οι φοιτητές! Η είσοδος επιτρέπεται σε λίγους μετά από έλεγχο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν κλειδωμένοι και οι φοιτητές απωθούνται με χημικά. Κλειδαμπαρωμένο φρούριο, με εντολή… πρυτανικών αρχών το κτίριο της πρυτανείας τουΠανεπιστημίου Αθηνών. Απαγορεύεται η είσοδος ακόμη και σε εργαζόμενους. Οι φοιτητές απωθούνται από τα ΜΑΤ. Και όλα αυτά σε έναν δημόσιο (κατά τ' άλλα) ακαδημαϊκό χώρο…


Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες, στις 12.00, στη διάρκεια κινητοποίησης φοιτητικών συλλόγων (φιλοσοφικής, νομικής, πληροφορικής, χημικού, χημικών μηχανικών, ναυπηγών μηχανολόγων μηχανικών). Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο.


Αφορμή, το λοκ άουτ που επιβλήθηκε στη λογική της «προληπτικής αντιμετώπισης κινητοποιήσεων». Σκοπός, η παράδοση των ψηφισμάτων των γενικών τους συνελεύσεων. Αντιδρούν σε μια σειρά ζητημάτων (διαγραφές φοιτητών, σεκιούριτι και εργολαβίες στις σχολές, καθαριότητα, κλίμα καταστολής) και ζητούν να συζητήσει η Σύγκλητος τα παραπάνω θέματα.


Οταν το φοιτητικό μπλοκ προσπάθησε να προσεγγίσει το κτίριο της πρυτανείας, οι παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις τούς απώθησαν με χημικά και τους επιτέθηκαν, διαλύοντας την κινητοποίηση. Η «Εφ.Συν.» συνομιλεί με φοιτητή της Φιλοσοφικής. Αναφερόμενος στον πρύτανη Θ. Φορτσάκη, λέει: «Ερχεται να ολοκληρώσει μια συνολική μετάλλαξη του Πανεπιστημίου, που δομικό στοιχείο της είναι και η καταστολή».


  


Νωρίτερα απαγορεύτηκε η είσοδος σε εκπρόσωπο των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, αλλά και σε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ -αποκορύφωμα της πρακτικής που ακολουθείται τις τελευταίες ημέρες: πόρτες ερμητικά κλειστές, που μισο-ανοίγουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αφού έχει προηγηθεί face control, ενώ οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν κλειδωμένοι στα γραφεία τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω πριν από τη λήξη του ωραρίου τους.


 


ÊËÅÉÓÔÏ ÔÏ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÁÈÇÍÙÍ(ÅÊÐÁ) ÅËÅÃ×ÏÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇ ÅÑÃÁÓÉÁÓ (EUROKINISSI/ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )


 
Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αντιδρούν στις νέες κατασταλτικές πρακτικές, ενώ οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος θέτουν πλέον και ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας. Σε αυτήν τη λογική κλήθηκε από την ΑΔΕΔΥ και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο, αφού χρειάστηκε να διαπραγματευτεί επί μακρόν με τη διοίκηση την είσοδό του στο κτίριο, διαπίστωσε ότι το λουκέτοέχει μπει σε σχεδόν όλους τους εσωτερικούς χώρους(!) και ζήτησε να ανοίξουν όλες οι πόρτες άμεσα.


 


efsyn.gr 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X