Η απίστευτη περιπέτεια του Κοσμίδη στην Κίνα

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει αυτές της ημέρες ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης.

Η εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νανίνγκ (Κίνα) την περασμένη Κυριακή. Η αναχώρηση από το Πεκίνο ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα και η επιστροφή στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως και έγινε, όχι όμως για όλους.
 
Ο Λευτέρης Κοσμίδης μπήκε με την υπόλοιπη αποστολή στο αεροπλάνο για την πτήση Νανίνγκ-Πεκίνο, αλλά ενώ ήταν στον αέρα έντρομος διαπίστωσε ότι είχε χάσει το διαβατήριό του, το οποίο πιθανότατα του έπεσε από την τσέπη την ώρα που βρισκόταν στο λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε από την έξοδο επιβίβασης στο αεροσκάφος. Κάπως έτσι αντελήφθησαν όλοι ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι από το Πεκίνο στην Αθήνα. Έμεινε ,λοιπόν, αναγκαστικά μόνος στην Κινεζική πρωτεύουσα, μπαίνοντας σε μια τρομερή περιπέτεια.
Άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να βγάλει χαρτιά μέσω της πρεσβείας μας στο Πεκίνο. Οι άνθρωποι κινήθηκαν ταχύτατα, ετοίμασαν όλα τα απαραίτητα χαρτιά, αλλά στάθηκε αδύνατον να ξεπεράσουν την Κινεζική γραφειοκρατία. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μόλις χθες και τα χαρτιά θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα, όταν και θα μπει στο αεροπλάνο ο Λευτέρης, για να φτάσει στην πατρίδα με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Στο μεταξύ ο Κοσμίδης για να διασκεδάσει την ταλαιπωρία, αν και ολομόναχος (όπως ο ίδιος επέλεξε , για να μην ταλαιπωρήσει και άλλο μέλος της αποστολής) επισκέφθηκε την απαγορευμένη πόλη στο Πεκίνο, ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια του Σινικού τοίχους και συνεχίζει να επισκέπτεται όλα τα ιστορικά μνημεία της Κινεζικής πρωτεύουσας που σαφέστατα και δεν θα είχε την ευκαιρία να δει, αν δεν… έχανε το διαβατήριο.

Τουλάχιστον όλες οι λεπτομέρειες του ταξιδιού έχουν ρυθμιστεί κι έτσι μπορεί να περάσει μερικές ημέρες ξεκούρασης σ’ενα αναπάντεχο ταξίδι περιπετειώδους τουρισμού.

*Η φωτογραφία είναι από την σημερινή επίσκεψή του στο Σινικό Τοίχος. Κάθε εμπόδιο για καλό τελικά…

Σχετικά άρθρα