Αρχική / More / Αθλητικά / ΕΟΚ: «Ο αθλητικός δικαστής αρμόδιος»
ΕΟΚ: «Ο αθλητικός δικαστής αρμόδιος» thumbnail

ΕΟΚ: "Ο αθλητικός δικαστής αρμόδιος"

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΕΟΚ σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος να παρέμβει για οποιαδήποτε πιθανή ποινή μπορεί να προκύπτει από την αναμέτρηση Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Η ΕΟΚ αναφέρει πως δημοσιεύματα τα οποία καλούν την ΕΟΚ να επέμβει είτε εξυπηρετούν συμφέροντα είτε δηλώνουν πλήρη άγνοια των κανονισμών καθώς αποκλειστικός υπεύθυνος για να επέμβει είναι ο Αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μαρτυρούν εξυπηρέτηση συμφερόντων ή πλήρη άγνοια των κανονισμών και στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και τη μετάθεση ευθυνών, αναγκάζουν την ΕΟΚ να διευκρινίσει το καθεστώς που ισχύει για την εκδίκαση υποθέσεων που προκύπτουν σε αγώνες Κυπέλλου και το οποίο είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους.
Κατόπιν συμφωνίας της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ αλλά και των αθλητικών δικαστών μεταξύ τους, που ισχύει από τις 18/4/2003 και με σκεπτικό την εφαρμογή ενιαίου πειθαρχικού δικαίου, σε αγώνες της διοργάνωσης του Κυπέλλου μεταξύ ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1, αρμόδιος για τις πειθαρχικές αποφάσεις είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Εκεί μεταβιβάζονται αυτομάτως τα φύλλα αγώνα και όλες οι εκθέσεις και οι παρατηρήσεις των παραγόντων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των αγώνων.
Υπάρχει πλήθος σχετικών περιπτώσεων, τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στο αρχείο των αποφάσεων του αθλητικού δικαστή. Καλό θα ήταν οι προσωπικές αντιπαλότητες να λύνονται μεταξύ των προσώπων και όχι με προσπάθεια εμπλοκής των θεσμικών φορέων του αθλήματος. Αυτή η τακτική ακολουθείται και μετά τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και δεν πρόκειται να επανέλθουμε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X