Super light και ευκολο γιαούρτι με ψημένα σύκα

<p>Υλικά</p>
<div>
<ul>
<li>2 ώριμα σύκα</li>
<li>2 κ.σ. καρύδια</li>
<li>1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι</li>
<li>2 κ.σ. μέλι</li>
</ul>
</div>
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.</p>
<p>Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.</p>
<p>Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα καρύδια.</p>
<p>Ψήνουμε τα καρύδια για περίπου 6' μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20' μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.</p>
<p>Σε ένα ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>Συνταγή για 1 μερίδα</p>
<p>Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά</p>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα