Αρχική / Διάφορα (old articles) / Πάουλο Κοέλιο – Εάν θες να αλλάξεις τη ζωή σου διάβασε τη συνέντευξη!
Πάουλο Κοέλιο - Εάν θες να αλλάξεις τη ζωή σου διάβασε τη συνέντευξη! thumbnail

Πάουλο Κοέλιο – Εάν θες να αλλάξεις τη ζωή σου διάβασε τη συνέντευξη!

Ο Πάουλο Κοέλιο ήταν ένας νεαρός άνδρας με ένα όνειρο – να γίνει γνωστός και καταξιωμένος συγγραφέας. Σήμερα, κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο του με 31 πετυχημένα βιβλία στην πορεία του. Ένα από τα πρώτα του βιβλία, «Ο Αλχημιστής» γιορτάζει τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του  το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και αποτελεί έναν πνευματικό οδηγό για πολλούς χιλιάδες ανθρώπους.Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στην Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για το παρελθόν του, για τη σημαντικότητα των ονείρων, για το θεό αλλά και για το σκόπο μας σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Εμείς με τη σειρά μας εντοπίσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης με σκοπό να «ανοίξουμε» τα μάτια μας και να δούμε τη ζωή μας ως το πιο ανεκτίμητο δώρο.


Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν, ο Κοέλιο τώρα μπορεί να δει πως η ολοκλήρωση του βιβλίου «Ο Αλχημιστής» ήταν μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία. «Πέρασα από τόσες δοκιμασίες στη ζωή μου» αναφέρει στη συνέντευξη. «Και κάποια μέρα, γράφω αυτό το βιβλίο το οποίο για να είμαι ειλικρινής είναι πολύ καλύτερο από τον ίδιο μου τον εαυτό. Οπότε μία μέρα, εκδηλώνεις κάτι, δημιουργείς κάτι.  Αυτή είναι η αληθινή αλχημεία.  Εάν σκέφτεστε μικρά τότε και ο κόσμος σας θα είναι μικρός. Εάν πραγματικά σκέφτεστε μεγάλα τότε και ο κόσμος σας θα είναι μεγάλος.Η ιδέα του «προσωπικού ήρωα» είναι κύρια ιδέα στην αρχική δουλειά του Πάουλο Κοέλιο ειδικά στο γράψιμο του Αλχημιστή το οποίο έχει αποτελέσει και το καθοδηγητικό φως και για την ζωή του ίδιου του συγγραφέα. Ο ίδιος πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική μοίρα τον δικό του σκοπό ο οποίος έχει νόημα μόνο προσωπικά στον καθένα. Ο καθένας έχει μία φωνή μέσα του που όλοι έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε.


Είναι απόλυτα σίγουρο πως θα συναντήσουμε και εμπόδια κατά τη διάρκεια της πορείας μας. Έχει πολύ ενδιαφέρον η πεποίθηση του πως ένα τέτοιο εμπόδιο είναι κάποιος που θα μας ενθαρρύνει να βάλουμε τα όνειρα μας στην άκρη για κάτι το πιο πρακτικό. "Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το άτομο που πείθεται αλλά και για το άτομο που επιθυμεί να πείσει". Ο ίδιος ενθαρρύνει τους ανθρώπους να «αγκαλιάσουν» τις παρακάμψεις της ζωής, μόνο και εφ΄όσον καταλήξουν εκεί όπου πρέπει να είναι.


Ο πιο σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας είναι να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις.


Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν ξέρουν ποιος είναι ο σκοπός τους – ο Κοέλιο δεν το πιστεύει. “Ξέρουν. Απλώς, Όπρα είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να αποδεχθούν, να παραδεχθούν ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και δεν το κάνουν. Πρέπει να βρουν τον τρόπο να δεχθούν το μονοπάτι που όλοι γνωρίζουν πως πρέπει να βρίσκονται."


Δεν είμαι γκουρού, δεν έχω όλες τις απαντήσεις και σέβομαι πάρα πολύ το μυστήριο! Μπορώ να δώσω 10.000 καλές και βάσιμες εξηγήσεις για το λόγο που βρισκόμαστε εδώ αλλά καμία από αυτές δεν είναι η αλήθεια. Ο λόγος που είμαστε ζωντανοί είναι ένα μυστήριο και θα παραμείνει έτσι μέχρι τη μέρα που θα πεθάνουμε. Είναι πιθανόν εκείνη την μέρα που θα έρθουμε αντιμέτωποι με το Θεό, να μάθουμε το λόγο. Και κατά την άποψη μου –  ο θεός θα μας ρωτήσει μόνο μία ερώτηση και αυτή είναι “Αγάπησες αρκετά;” και εάν πεις ναι τότε καλωσόρισες στον Παράδεισο. Άνοιξες την κάρδια σου αρκετά έτσι ώστε να αγκαλιάσεις την κάθε στιγμή, τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε κόκκο της άμμου; Αγάπησες ολοκληρωτικά είναι η πιο σημαντική ερώτηση;Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X