Καμαρά: «Η Λαμία με έδιωξε λόγω Έμπολα»

Ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας, Τζον Καμαρά, αποκάλυψε στο BBC ότι δεν του επιτρέπεται από την ομάδα του να λάβει μέρος σε καμία αθλητική δραστηριότητα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, καθώς πρόσφατα αγωνίστηκε με την Εθνική της Σιέρα Λεόνε κόντρα στο Καμερούν και υπάρχει φόβος να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα.

Συγκεκριμένα όταν επέστρεψε  στη Λαμία του ζήτησαν να επιλέξει αν θα μείνει σπίτι του κλεισμένος για δύο με τρεις εβδομάδες ή αν επιστρέψει στην χώρα του, στην Αφρική, εξηγώντας του πως αυτό είναι η συμβουλή του υπουργείου Υγείας.

Ο 26χρονος χαφ δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: “Ο σύλλογος μού είπε ότι δεν πρέπει να είμαι με την ομάδα για τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες επειδή πήγα και έπαιξα στην Αφρική και της εξάπλωσης του Έμπολα. Μου εξήγησαν πως θα έπρεπε να μείνω εσώκλειστος στο σπίτι ή θα έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό για να δω την οικογένειά μου, όχι όμως να προπονηθώ”.

O Καμαρά τόνισε πως δεν μετέβη στην πατρίδα του, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και ο κίνδυνος να έχει νοσήσει είναι μικρός: “Όσο έλειπα ήλεγχαν τη θερμοκρασία μας πρωί και απόγευμα. Είπα δε στην ομάδα ότι είναι έτοιμος να περάσω από οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου, αφού, απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχω προσβληθεί από τον ιό. Δεν μπορώ να καταλάβω όλο αυτό και δεν μπορώ να σεβαστώ την απόφασή τους. Δεν μπορώ να πω κάτι τίποτα για το μέλλον του, αφού πολλά να σκεφτώ. Θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με την οικογένεια και τον ατζέντη μου”.

Σχετικά άρθρα