Περίεργη οριστική διακοπή στο Αλεξάνδρειο!

Οριστικά διεκόπη το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ εις βάρος των γηπεδούχων με απόφαση των διαιτητών Αναστόπουλου, Καρακατσούνη και Παναγιώτου, που δείχνει ακατανόητη.

Και αυτό γιατί οι τρεις διαιτητές έδειξαν μεγάλη ευαισθησία που δεν συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα και ιδιαίτερα σε ντέρμπι, που η οδηγία προς τους ρέφερι είναι να ολοκληρώνονται οι αγώνες στα παρκέ.

Ο πρώτος διαιτητής Αναστόπουλος δέχθηκε ένα ρολό με χαρτί κοντά στο μάτι μόλις άρχισε το ντέρμπι. Διέκοψε την συνάντηση για περίπου 20’ και προειδοποίησε ότι εάν πέσει ξανά αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο θα διακόψει οριστικά την συνάντηση. Στα 42’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με το σκορ 33-31 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Αναστόπουλος έδωσε εντολή τους άλλους δύο «ρεφ» να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, υποστηρίζοντας ότι έπεσε αντικείμενο στο παρκέ.

Αρχικά ο Αθηναίος διαιτητής ζήτησε την εκκένωση των εξεδρών του «Nick Galis Hall», κάτι που έγινε με δυσκολίες, σχεδόν μια ώρα αργότερα. Όμως και ενώ η ομάδα του ΠΑΟΚ είχε εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση, στις 7.25 μ.μ. οι διαιτητές έκλεισαν τον φύλλο αγώνα εις βάρος του Άρη και ουσιαστικά με την απόφαση τους στέρησαν από τις δύο ομάδες την ευκαιρία να διεκδικήσουν την νίκη στο γήπεδο και να παρουσιάσουν θέαμα στους φιλάθλους, όπως, επίσης «καταδίκασαν» τους «κίτρινους», που κινδυνεύουν με «βαριά» καμπάνα και αφαίρεση 2 βαθμών από το Πρωτάθλημα.

Ο κομισάριος του ματς κ. Τσούλης εξήγησε στην τηλεόραση της Nova για ποιό λόγο έγινε η οριστική διακοπή: «Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν οι διαιτητές στον Άρη, για την εκκένωση του γηπέδου, οι διαιτητές εξήλθαν στο εικοσάλεπτο, για να διαπιστώσουν ότι οι εξέδρες δεν ήταν επαρκώς εκκενωμένες. Παρ’ όλα αυτά και μολονότι υπήρχε και η παράκληση της αστυνομίας, η αρχική προθεσμία των 20′, έγινε 45′ και μετά μια ώρα. Τότε (στις 19.20) ήταν που “έκλεισε” το φύλλο αγώνα”».

Σχετικά άρθρα