Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9 -Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή
Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9 -Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή  thumbnail

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9 -Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της Καπα Research για λογαριασμό του "Βήματος της Κυριακής". 

Πρώτη στις προτιμήσεις είναι μία κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι (23,6%), ενώ το 15% τάσσεται υπέρ κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει το 10,6%, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού το 5,3% και ΣΥΡΙΖΑ – Ποτάμι το 5,2%.

Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το 16,6%, ενώ υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ το 8%.

Το 40,3% θεωρεί, πάντως, πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ, ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η πλειονότητα τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, το 52,4% θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική ή μάλλον αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, έναντι του 43% που κρίνει ότι θα ήταν θετική ή μάλλον θετική.

Εξάλλου, ένας στους δύο πολίτες (το 50,8%) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές. 

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, εκφράζονται επιφυλάξεις για το τι θα γίνει μετά την απεμπλοκή από την τρόικα.

Το 50,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι χωρίς την επίβλεψη της τρόικας η χώρα μας δεν θα διολισθήσει στα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, ενώ το 43,1% έχει αντίθετη άποψη. 

Την ίδια ώρα, το 71,3% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η αποχώρηση του ΔΝΤ, έναντι του 16,3% που κρίνει ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ωστόσο, το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που κρίνει πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X