Χριστόπουλος: «Ικανοποίηση από νίκη όχι από εμφάνιση»

Ικανοποιημένος από τη νίκη εμφανίστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος αλλά όχι από την εμφάνιση της ομάδα του Πλατανιά, ο οποίος επικράτησε με 1-0 κόντρα στην Ξάνθη, στην Κρήτη.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και το ξέραμε από την αρχή. Έγινε ακόμη πιο δύσκολο γιατί δεν καταφέραμε αρκετοί ποδοσφαιριστές μας να βρεθούν σε καλή μέρα. Την εβδομάδα που πέρασε τα παιδιά είχαν καλές επαφές με τη μπάλα. Νομίζω και στο ζέσταμα είχαμε καλές επαφές. Ξεκίνησε όμως το παιχνίδι και ιδιαίτερα στα πρώτα 15 λεπτά κάναμε πάρα, μα πάρα πολλές λάθος πάσες. Μας δημιούργησε προβλήματα κι ο αέρας και κατάφερε ο αντίπαλος να δημιουργήσει 2-3 καλές φάσεις, όπως κι εμείς. Στο Β’ ημίχρονο θέλαμε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα. Να την κυκλοφορήσουμε καλύτερα. Το καταφέραμε πολύ λίγες φορές. Κατά διαστήματα. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες όπου μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα, όπως και η Ξάνθη. Στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη, έστω και με άγχος στα τελευταία λεπτά, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Είμαι χαρούμενος για το τρίποντο που καταφέραμε να πάρουμε και από αύριο το πρωί κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα».

Για το τι είχε ο Πλατανιάς περισσότερο από την Ξάνθη, πέρα από την τύχη και κέρδισε: «Είχαμε προβλήματα, κυρίως στις δεύτερες μπάλες και στα… ριμπάουντ. Χάσαμε αρκετές προσωπικές μονομαχίες. Πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα μας τα δημιούργησε ο Κλέιτον ο οποίος βοήθησε πολύ την ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν βγάλαμε πίεση ψηλά, ενώ το ζητούσαμε. Στο Α’ ημίχρονο καταλαβαίνω ότι από μόνα τους και τα παιδιά είχαν τον φόβο από τις μεγάλες μεταβιβάσεις. Έπρεπε να είμαστε πιο ‘κλειστά’, αλλά και στο Β’ που ζητήσαμε πίεση ψηλά, δεν το κάναμε και δεν μας βγήκαν τα μαρκαρίσματα. Επίσης σε πολλά σημεία του παιχνιδιού δεν παίξαμε με το μυαλό μας. Παίξαμε με παρορμητισμό και την καρδιά μας. Θα έπρεπε κατά διαστήματα, ιδιαίτερα μετά το 1-0, να έχουμε ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα και έχουμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια απ’ ό,τι ο αντίπαλος. Αυτό που είχαμε και δεν είχε η Ξάνθη είναι το γκολ».

Για το αν συμφωνεί ότι είναι θετικό ότι ο Πλατανιάς κέρδισε χωρίς να παίξει καλά: «Αυτό συζητούσαμε εδώ και 3 εβδομάδες στα αποδυτήρια, ότι έπρεπε να βρούμε τον τρόπο σήμερα, να κάνουμε αυτή τη νίκη και να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Κι εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση, το ξαναλέω. Το σημαντικό όμως είναι το τρίποντο και αυτό κρατάμε».

Για το τι άλλαξε μεταξύ Α’ και Β’ ημιχρόνου, με τις μεταβιβάσεις των παικτών να είναι καλύτερες στην επανάληψη: «Καθοριστικός στο Α’ ημίχρονο για εμάς, ήταν ο κόντρα αέρας ο οποίος επηρέαζε τις προσπάθειές μας. Δεν μπορούσαμε να δημιουργήσαμε γιατί ήταν επικίνδυνο να ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακά μας με μία πάσα και αν μας πίεζε ψηλά ο αντίπαλος, θα ήμασταν πολύ ανοιχτοί και σε μια πιθανή λάθος μεταβίβαση στο τρανζίσιον και μετά θα ήταν πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό αναγκαζόμασταν να χτυπάμε συνέχεια και το πλεονέκτημα το είχε ο αντίπαλος σε αυτές τις μπάλες. Επίσης, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα ψηλά κάποιες στιγμές και κάναμε κάποια λάθη στις πάσες, τα οποία κι εμένα με εκπλήσσουν, γιατί όλη την εβδομάδα τα παιδιά ήταν καλές οι επαφές τους με την μπάλα. Γίνονται και αυτά στα ματς».

Για το αν μετανιώνει που δεν ξεκίνησε τον Ναζλίδη: «Εγώ το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι δυο πράγματα για το πώς βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο και τηn φιλοσοφία μου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο άμυνα, είναι και επίθεση. Και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επίθεση, είναι και άμυνα. Εγώ πιστεύω ότι είναι δύσκολο απέναντι σε ποιοτικές ομάδες, αυτήν την στιγμή, να παίξουμε 4-4-2. Από την άλλη κάποια στιγμή όταν χρειάζεται να ρισκάρουμε, τότε ίσως μπορούμε να το κάνουμε. Με τον Θωμά έπρεπε να ρισκάρουμε με τον τρόπο μας. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει το γκολ και έχει την ικανότητα. Όταν χρειάστηκε να το κάνουμε, το κάναμε. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Κέρδισε το πέναλτι και ευστόχησε κιόλας. Στην συνέχεια για να βγάλουμε λίγο καλύτερη πίεση στη μεσαία γραμμή, αναγκαστήκαμε να ξαναλλάξουμε τον σχηματισμό μας».

Για το αν θεωρεί ότι ο Ναζλίδης δεν μπορεί να παίξει αλλού εκτός από την κορυφή της επίθεσης: «Πιστεύω ότι ο Θωμάς μπορεί να παίξει σαν περιφερειακός φορ και όχι σαν δεκάρι».

Για το αν τον προβληματίζουν οι τρεις τελικές φάσεις στα τελευταία λεπτά για την Ξάνθη: «Και πριν το παιχνίδι πίστευα ότι ήμασταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και τα παιδιά ένιωθαν πολύ δυνατοί. Τώρα, εάν στο τέλος φοβηθήκαμε λίγο και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ γίνονται και αυτά. Αναγκαστήκαμε και από ένστικτο να γυρίσουμε λίγο πιο πίσω. Αυτό είναι λογικό. Από την άλλη, έπρεπε τα τελευταία 10 λεπτά να κρατήσουμε πιο πολύ τη μπάλα στα πόδια μας και να μην πάμε σε κόντρα επιθέσεις».

Σχετικά άρθρα