Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπό άκρα μυστικότητα στο Δικ. Συμβούλιο ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
Υπό άκρα μυστικότητα στο Δικ. Συμβούλιο ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ thumbnail

Υπό άκρα μυστικότητα στο Δικ. Συμβούλιο ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Υπό από άκρα μυστικότητα έδωσε διευκρινίσεις για τη λίστα Λαγκάρντ ενώπιον του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς και τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα, μετά από σχετικό αίτημά τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι δεν προσέθεσαν κάποιο στοιχείο στην υπόθεση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.


Κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας, τότε, ότι «η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από εμένα».


«Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ, ποιος; Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί είναι οι συγγενείς μου», είχε πει στην Βουλή.


Από την πλευρά τους τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό.


Το κατηγορητήριο


O πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς και εκείνο της παράβασης καθήκοντος.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων τα οποία επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.


Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Kontranews.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X