Δικάζεται για απάτη κατά του Αμανατίδη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται σήμερα ο 31χρονος Ηρακλειώτης που κατηγορείται ότι εξαπάτησε τον πρώην ποδοσφαιριστή Γιάννης Αμανατίδης “τάζοντάς” του φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Ο 31χρονος κατηγορείται για απάτη κατ’επάγγελμα με συνολικό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2007 στο Ηράκλειο όπου ο Γ.Αμαντίδης βρισκόταν για αγώνες με την Εθνική στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαικού πρωταθλήματος. 31χρονος και Αμανατίδης γνωρίστηκαν σε εκδήλωση, με τον 31χρονο να συστήνεται ως κυβερνήτης αεροσκάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας και προσωπικός φίλος του προέδρου της εταιρείας.

Την εποχή εκείνη, ο Γ.Αμανατίδης αγωνιζόταν στη Γερμανία και ο 31χρονος του είπε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει για τον ποδοσφαιριστή, την τότε σύντροφό του, τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα και μέλη της οικογένειάς του, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από και ΄προς τη Γερμανία, με έκπτωση της τάξης του 40-45%.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής εμπιστεύθηκε τον 31χρονο και του γνωστοποίησε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας. Έκτοτε, ο 31χρονος κατηγορείται ότι αγόραζε εισιτήρια για ταξίδια από και προς τη Γερμανία, όχι όμως για τον Γ.Αμανατίδη (ο οποίος … πλήρωνε το λογαριασμό) αλλά για συγγενικά του πρόσωπα ή και για τρίτους στους οποίους ο κατηγορούμενος πουλούσε τα εισιτήρια, προκαλώντας στον πρώην ποδοσφαιριστή ζημιά πάνω από 50.000 ευρώ.

Όταν ο τελευταίος το αντιλήφθηκε, διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ούτε κυβερνήτης, ούτε γνωρίζει τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας και προέβη σε μήνυση σε βάρος του.

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικά άρθρα