Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Γιατί το ΣτΕ έκλεισε το ιατρείο της σεξι Χριστίνας Ιωακωβίδου;
Γιατί το ΣτΕ έκλεισε το ιατρείο της σεξι Χριστίνας Ιωακωβίδου; thumbnail

Γιατί το ΣτΕ έκλεισε το ιατρείο της σεξι Χριστίνας Ιωακωβίδου;

Με εξάμηνη παύση από την άσκηση του οδοντιατρικού της επαγγέλματος τιμωρήθηκε η Χριστίνα Ιωακωβίδου και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Ολα ξεκίνησαν, όπως σημειώνει η εφημερίδα "Το Εθνος",  από τρία δημοσιεύματα του 2000, τα οποία εκθείαζαν τα προσόντα της, επαγγελματικά και μη και τα οποία προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου. 


Τα επίμαχα δημοσιεύματα παρουσιάζουν τη Χριστίνα Ιακωβίδου με τίτλους από "Doctor – dr. love" ως "funky οδοντίατρο", με επισημάνσεις ότι είχε φροντίσει τα δόντια πολλών διεθνών σταρ στο πέρασμά της από το Λος Αντζελες, χαρακτηρίζοντάς την και ως "την πιο Χόλιγουντ οδοντίατρο", με αφορμή και τον τίτλο του ιατρείου της. Κάποια από αυτά έκαναν λόγο και για τη "σούπερ σέξι εμφάνισή της".


Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν, κρίνοντας ότι τα δημοσιεύματα αποτελούσε όχι μόνο "απαγορευμένη διαφήμιση", αλλά και ότι "έβλαπτε την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων".


Η οδοντίατρος προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους, θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ, κλπ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, 14 χρόνια μετά, απέκρουσε τις προσφυγές της Χριστίνας Ιακωβίδου και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X