Αρχική / More / Celebrity news / Ουίλιαμ-Κέιτ: Τον Απρίλιο θα γεννηθεί το δεύτερο παιδί τους
Ουίλιαμ-Κέιτ: Τον Απρίλιο θα γεννηθεί το δεύτερο παιδί τους thumbnail

Ουίλιαμ-Κέιτ: Τον Απρίλιο θα γεννηθεί το δεύτερο παιδί τους

Ο δούκας και η δούκισα του Κέμπριτζ επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα πως περιμένουν τον ερχομό του δεύτερου παιδιού τους τον Απρίλιο του 2015.


Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλεντον: «Ο δούκας και η δούκισα του Κέμπριτζ έχουν τη χαρά να επιβεβαιώσουν πως περιμένουν παιδί τον Απρίλιο του 2015. Η δούκισσα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το σύνδρομο της υπερέμεσης κύησης, ωστόσο η κατάστασή της είναι συνεχώς βελτιούμενη».


 


Οπως και κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης, έτσι και τώρα η Κέιτ Μίντλετον, είναι κλινήρης στο παλάτι καθώς πάσχει από το σύνδρομο της υπερέμεσης κύησης. 

Από υπερέμεση κύηση πάσχει το 15% των εγκύων και είναι μια κατάσταση πολύ πιο σοβαρή από τις απλές καθημερινές ναυτίες από τις οποίες υποφέρουν σχεδόν όλες οι μέλλουσες μητέρες. 

Το σύνδρομο της  υπερέμεσης κύησης θεωρείται ότι προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα της «ορμόνης της εγκυμοσύνης» HCG, ή αλλιώς της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης, η οποία αυξάνεται μετά τη σύλληψη. 

Συνήθως το σύνδρομο αυτό αρχίζει να επηρεάζει τις εγκύους από την έκτη εβδομάδα μέχρι την 12η, ενώ κάποιες, λιγότερες μεν μπορεί να υποφέρουν μέχρι και την 24η εβδομάδα. 

Οι έγκυες που υποφέρουν από το εν λόγω σύνδρομο κάνουν πολλαπλούς εμετούς, ορισμένες μέχρι και 30 την ημέρα, κάτι το οποίο μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό τους και να έχει ως συνέπεια τη στέρηση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών από το έμβρυο. Συνήθως οι έγκυες που έχουν το σύνδρομο δεν μπορούν να φάνε ή να πιούνε τίποτα και καταλήγουν να χάνουν το 10% του βάρους τους. Πέραν τον προαναφερθέντων σε ακραίες περιπτώσεις η υπερέμεση κύηση μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση τοξινών στο αίμα ή στα ούρα, καθώς το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη τροφής. Επίσης, οι γυναίκες με υπερέμεση κύηση διατρέχουν κατά 20% περισσότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες εγκύους να πάθουν προεκλαμψία. 

Για τις γυναίκες που έχουν το σύνδρομο, η νοσοκομειακή περίθαλψη κρίνεται απαραίτητη, καθώς χωρίς ενδοφλέβια σίτιση και ενυδάτωση εκτίθενται στον κίνδυνο της αφυδάτωσης. Επίσης, συχνά τους χορηγούνται φάρμακα για την αντιμετώπιση των ναυτιών αλλά και για την πρόληψη από τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. 
 
Σε περιπτώσεις όπως αυτές της Κέιτ Μίντλετον, όπου οι γυναίκες έχουν «χτυπηθεί» από το σύνδρομο στην πρώτη τους εγκυμοσύνη θεωρούνται πιο επιρρεπείς να νοσήσουν ξανά. 

Μετά την νοσηλεία τους, στις γυναίκες με υπερέμεση κύηση συστήνεται διατροφή με τοστ, μπανάνες και πουρέ πατάτας και αποφυγή των πικάντικων φαγητών.Υπενθυμίζεται πως στις 8 Σεπτεμβρίου το πριγκιπικό ζεύγος είχε ανακοινώσει επίσημα τη δεύτερη εγκυμοσύνη της δούκισας του Κέμπριτζ.Αxortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X