Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεντάγωνο
Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεντάγωνο  thumbnail

Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεντάγωνο

Ως ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, αλλά και υψηλού συμβολισμού, θεωρείται η επίσκεψη που πραγματοποιεί το πρωί στο Πεντάγωνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συναντάται με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Η συνάντηση έχει ζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr από την ηγεσία της Κουμουνδούρου εδώ και αρκετές ημέρες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν της εικόνας του «εν αναμονή πρωθυπουργού» που επιθυμεί να εδραιώσει στην κοινωνία, επιδιώκει να αποστείλει μεταξύ άλλων και τρία μηνύματα: Πρώτον, ότι το κόμμα του στηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, εν μέσω μιας μεγάλης έντασης στην περιοχή, με επίκεντρο πλέον το σκηνικό Ιμίων που στήνει η Τουρκία στην Κύπρο.
 
Δεύτερον, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει τους μισθούς των ενστόλων-μια κοινωνική κατηγορία εργαζομένων με την οποία έως σήμερα η ΝΔ (επιθυμεί να) διατηρεί προνομιακές σχέσεις. Και τρίτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που εν αντιθέσει με το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί το διάλογο και τη συνεννόηση σε μείζονα θέματα. 

Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου ζήτησε συνάντηση με το υπουργείο Άμυνας και όχι π.χ. με το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διατηρεί συνεχώς ανοιχτή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα είτε ως υπουργός Άμυνας τώρα, είτε ως υπουργός Εξωτερικών νωρίτερα, εν αντιθέσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις κατά της Κουμουνδούρου και έχει κόψει κάθε δίαυλο συζήτησης μαζί της. 

Μόνο τυχαίο επίσης δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη τον Δημήτρη Αβραμόπουλο όταν ορίστηκε Επίτροπος, παρότι είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στον ορισμό Επιτρόπου ή Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος χωρίς την προηγούμενη συζήτηση με την Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζεται ότι στον ορισμό του Γ. Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η αντίδραση της Κουμουνδούρου υπήρξε οξύτατη.

Τα δικά του μηνύματα

Με την αποδοχή της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκτιμάται ότι αποστέλλει τα δικά του μηνύματα υπέρ της εθνικής συνεννόησης και ευρύτερων συναινέσεων. Άλλωστε με συνέντευξή του στηRealnews είχε ταχθεί υπέρ κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», μιας θέσης που είχε τότε προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δε τονίζουν και στην Κουμουνδούρου, «εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συζητά».

Σοβαρότερη ενασχόληση

Συνολικότερα, πάντως, το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται σοβαρότερα με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως έδειξε τόσο η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, όσο και οι ανακοινώσεις της αρμόδιας του κόμματος Νάντιας Βαλαβάνη.
Real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X