Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μπλόκο στα ναυπηγεία Ελευσίνας από τους απλήρωτους εργαζόμενους
Μπλόκο στα ναυπηγεία Ελευσίνας από τους απλήρωτους εργαζόμενους  thumbnail

Μπλόκο στα ναυπηγεία Ελευσίνας από τους απλήρωτους εργαζόμενους

Εγκλωβισμένοι στα γραφεία τους παραμένουν από το μεσημέρι της Δευτέρας οι μέτοχοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τους περίπου 600 απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από τον Αύγουστο τους δόθηκε μόνο έναντι μισθών 250 ευρώ με αποτέλεσμα να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών. Ζητούν να ρυθμιστεί το θέμα άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτρέψουν τα μέλη της διοίκησης και του προέδρου του ναυπηγείου να βγουν από τις εγκαταστάσεις.


VIDEO-ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ by realmedialive 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποψινή ανακοίνωσή του, επιρρίπτει στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, καθώς και για την πορεία του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων στα εν λόγω ναυπηγεία.

Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τη μετάδοση του θέματος από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού γνωστοποιεί ότι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων θα έχουν αύριο προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρει τα εξής:

"Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. 
Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

"Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας".

Με την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαναλαμβάνει ότι επεξεργάζεται σχέδια και προτάσεις "στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στον Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας", στο πλαίσιο της "διαρκούς μέριμνας του για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της".

"Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ' αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι, ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ "Ρίτσος" που είναι έτοιμη να καθελκυστεί" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: Attikitv Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X