Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η κυβέρνηση των Ελλήνων 3η πιο μισητή στον πλανήτη
Η κυβέρνηση των Ελλήνων 3η πιο μισητή στον πλανήτη thumbnail

Η κυβέρνηση των Ελλήνων 3η πιο μισητή στον πλανήτη

Στην πρόσφατη έρευνα «Global States Of Mind», της εταιρείας Gallup, υπάρχουν στοιχεία που έπρεπε να ανησυχούν την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την έρευνα η ελληνική κυβέρνηση είναι η τρίτη πιο μισητή παγκοσμίως και μόλις το 14% των (ερωτηθέντων) πολιτών της χώρας εμφανίζεται ευχαριστημένο από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.


Η λίστα με τις 12 κυβερνήσεις (2014) με την μικρότερη αποδοχή:


Ποιες είναι οι 12 κυβερνήσεις του κόσμου με την μικρότερη δημοτικότητα:

12η θέση: Ισπανία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 89% (8ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 26,1% (4ο υψηλότερο)

11η θέση: Πορτογαλία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 16,2% (11ο υψηλότερο)

10η θέση: Τζαμάικα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 15,3% (4ο υψηλότερο)

9η Θέση: Κόστα Ρίκα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20% (ένατο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 84% (24ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 8,1% (44ο υψηλότερο)

8η Θέση: Ρουμανία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 77% (8ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 7,3% (53ο υψηλότερο).

7η Θέση: Περού. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 7,5% (50ο υψηλότερο)

6η θέση: Πακιστάν. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 81% (34ο υψηλότερο).Ποσοστό ανεργίας: 6,2% (68ο υψηλότερο)

5η θέση: Μολδαβία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18% (πέμπτο υψηλότερο). Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% (17ο υψηλότερο). Ποσοστό ανεργίας: 5,1% (81ο υψηλότερο)

4η Θέση: Τσεχία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 15%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 87% (8ο υψηλότερο) Ποσοστό ανεργίας: 7% (60ο υψηλότερο)

3η Θέση: Ελλάδα. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 14%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91% (8ο υψηλότερο) Ποσοστό ανεργίας: 27,3% (2ο υψηλότερο)

2η Θέση Βουλγαρία. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 13%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 79% (42ο υψηλότερο) Ποσοστό ανεργίας: 13% (22ο υψηλότερο).

1η Θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 8%. Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91% (2ο υψηλότερο).Ποσοστό ανεργίας: 27% (3ο υψηλότερο).


Σύμφωνα με την εταιρεία βασική αιτία για το εξαιρετικό χαμηλό ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης από τους Έλληνες πολίτες είναι η διαρκής λιτότητα και το οικονομικό αδιέξοδο των τελευταίων ετών. Εκτός του πολύ χαμηλού ποσοστού αποδοχής της κυβέρνησης, σημειώνεται ότι μόλις το 23% και το 29% των Ελλήνων αποδέχονται την ηγεσία της ΕΕ και της Γερμανίας. Επίσης, μόνο το 19% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ το 91% θεωρεί ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη.


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X