Αρχική / More / Celebrity news / Ερωτες και γάμοι στο Μαξίμου
Ερωτες και γάμοι στο Μαξίμου thumbnail

Ερωτες και γάμοι στο Μαξίμου

Ο εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, επίμονος διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, Σταύρος Παπασταύρου, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την επικοινωνιολόγο Μάρη Αγαλιώτου, επίσης εργαζόμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο


Ενας διακριτικός έρωτας που αναπτύχθηκε στα πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου κατέληξε σε έναν μυστικό γάμο, που έγινε σε πολύ στενό κύκλο. Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο επίμονος διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, Σταύρος Παπασταύρου, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την επικοινωνιολόγο Μάρη Αγαλιώτου, επισημοποιώντας μια φλογερή, όπως λέγεται, σχέση, για την οποία ελάχιστοι γνώριζαν πέρα από τον πολύ μικρό περίγυρο των νεονύμφων. 

Οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία του γάμου, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να τελεστεί χθες το απόγευμα, κρατήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς από τους ελάχιστους καλεσμένους του ζεύγους είχε ζητηθεί να τηρήσουν τους κώδικες εμπιστευτικότητας, ώστε να κρατηθούν μακριά οι παπαράτσι και οι τηλεοπτικές κάμερες που θα κατέκλυζαν τον χώρο από τον οποίο δεν θα μπορούσε να λείψει ο πρωθυπουργός. 
Ο κ. Παπασταύρου, άλλωστε, έχει αναχθεί σε έναν από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Είναι μάλιστα ο μόνος απ’ αυτούς που βρίσκονται σταθερά δίπλα του τα τελευταία δυόμισι χρόνια και δεν προέρχονται από τον παλαιό πυρήνα των ανθρώπων που είναι μαζί του από την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης. 

Αλλά και η επικοινωνιολόγος που έκλεψε την καρδιά του πρωθυπουργικού συμβούλου το τελευταίο διάστημα προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού αποχώρησε από τη Siemens, όπου εργάστηκε την τελευταία τετραετία ως διευθύντρια επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να αλλάξει τη βεβαρημένη επικοινωνιακά εικόνα της γερμανικής εταιρείας από τις αμαρτωλές μίζες του παρελθόντος.


Με πείρα στην επικοινωνία


Στο επίσημο οργανόγραμμα του πρωθυπουργικού γραφείου δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος που έχει αναλάβει η κυρία Αγαλιώτου, η οποία θεωρείται έμπειρη στα επικοινωνιακά. Με πτυχίο MSc από το  UCL (Univercity College London), ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της επικοινωνίας, το 1991, από το τμήμα μάρκετινγκ και διαφήμισης της Interamerican. 
Τρία χρόνια αργότερα, η ξανθομαλλούσα ψηλή επικοινωνιολόγος ανέλαβε καθήκοντα account director στην Asset Sponsorship του ομίλου Bold Ogilvy and Mather. Στη συνέχεια διετέλεσε διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας στην εταιρεία Nike, προτού αναλάβει, το 2000, αντίστοιχη θέση στη McDonald’s Hellas. 

Μετά το γενικό ξήλωμα της διοικητικής πυραμίδας της Siemens Hellas, εξ αφορμής του τεράστιου σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» που είχαν στήσει τα διοικητικά στελέχη της γερμανικής εταιρείας δωροδοκώντας, με πολλούς τρόπους, πολιτικούς, κόμματα και στελέχη δημοσίων επιχειρήσεων, η έμπειρη, πλέον, επικοινωνιολόγος κλήθηκε από τη νέα διοίκηση να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως διευθύντρια και υπεύθυνη εταιρικών σχέσεων. 

Συμπληρώνοντας μια τετραετία στη θέση αυτή, η κυρία Αγαλιώτου κατέβαλε, λένε όσοι την ξέρουν, εργώδεις προσπάθειες να εξωραΐσει το ιδιαίτερα αρνητικό profile της Siemens και να καταδείξει ότι αποτελούν παρελθόν οι μέθοδοι των χρηματισμών που είχαν ακολουθηθεί παλαιότερα. Σε αυτήν οφείλεται το νέο ξεκίνημα που επιχειρήθηκε να γίνει με τη συμφωνία η οποία υπεγράφη το 2012 με το Ελληνικό Δημόσιο και κατέτεινε στο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στον ελληνικό βραχίονα της γερμανικής εταιρείας με νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. 
Η έμπειρη επικοινωνιολόγος έριξε το βάρος σε πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποκρούσει τη φημολογία που είχε αρχίσει να διακινείται για τη σχέση της με τον κ. Παπασταύρου. Η ίδια, όπως και ο αγαπημένος της, δεν ήθελαν να πάρει δημοσιότητα ο δεσμός που είχαν συνάψει, πλην όμως κάποιες πολύ σπάνιες κοινές εμφανίσεις τους στο Παλαιό Ψυχικό, όπου στεγάζουν τον έρωτά τους, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν συζητήσεις.

Το γεγονός ότι η συμφωνία με τη Siemens, η οποία εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2012, υπεγράφη εντέλει από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, οπότε, στο μεταξύ, είχε εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Παπασταύρου, τροφοδότησε αργότερα σχόλια για τη σχέση που διατηρούσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού με την επικοινωνιολόγο της Siemens. 

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις της η κυρία Αγαλιώτου, χωρίς να διαψεύσει τον δεσμό της, είχε περιοριστεί, όταν ρωτήθηκε σχετικά, σε ένα «γνωρίζω πολύ κόσμο…», αποσυνδέοντας, ωστόσο, τους συνειρμούς που την ενέπλεκαν στην υπόθεση με την επισήμανση ότι η επίμαχη σύμβαση είχε εγκριθεί από τη Βουλή την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου.


Η μοναξιά και το δεύτερο στεφάνιΜε επιμονή, ανάλογη με εκείνη που επιδεικνύει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η οποία τον κατέστησε πολύτιμο συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο κ. Παπασταύρου κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη σχέση του και μόνο ελάχιστοι καθημερινοί συνομιλητές του διέκριναν μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια που επεδείκνυε τελευταία. 

Οντας εκ φύσεως πρόσωπο χαμηλών τόνων, όπως λένε όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, ακόμη και παλιοί φίλοι και γνωστοί του 47χρονου νομικού αγνοούσαν την πρόθεσή του να βάλει δεύτερο στεφάνι και να τερματίσει μια σχεδόν εικοσαετία προσωπικής μοναξιάς, που μεσολάβησε από τον πρόωρο χαμό της πρώτης του συζύγου, στη διάρκεια της οποίας μεγάλωνε τον γιο τους, ο οποίος πέρασε πλέον στο στάδιο της ενηλικίωσης. 

Παιδί του Κολλεγίου Αθηνών, όπως και άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Σταύρος Παπασταύρου ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια και μπορεί να μην έχει γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση του, διαθέτει όμως μεγάλη πείρα από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, που δικαιολογεί και την απόφαση του κ. Σαμαρά να τον εγκαταστήσει στο Μέγαρο Μαξίμου και να τον έχει πάντα δίπλα του σε όλες τις διεθνείς επαφές. 

Από τη ΜΑΚΙ του Κολλεγίου και την ΟΝΝΕΔ της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο νεαρός Παπασταύρου βρέθηκε να ηγείται στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, χωρίς αυτή η έντονη ενασχόλησή του με την κομματική ζωή να σταθεί εμπόδιο στις σπουδές του ή στην πλούσια επαγγελματική καριέρα που ακολούθησε μετά.

Επιστρέφοντας, άλλωστε, στην Ελλάδα με μεταπτυχιακό από το Χάρβαρντ, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δικηγορία, χωρίς να κόψει τους δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία, ιδίως αφότου επί της προεδρίας του Κώστα Καραμανλή ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων. 

Στις ευρωεκλογές του 1999, ο φέρελπις νομικός τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου, κάτι που έγινε ξανά 10 χρόνια αργότερα, όταν η ανάγκη να ικανοποιηθούν πρόσωπα με περισσότερα κομματικά «ένσημα» τον έστειλαν στην ένατη θέση. Η Ν.Δ. εξέλεξε οκτώ ευρωβουλευτές και ο κ. Παπασταύρου παρέμεινε πρώτος επιλαχών.


Σε ειδικές αποστολές


Μετά την ανάληψη της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία από τον Αντώνη Σαμαρά και την εγκατάστασή του στη Ρηγίλλης, οι αλλαγές που έγιναν στην κομματική επετηρίδα δεν περιέλαβαν τον υπεύθυνο για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις. Η νέα ηγετική ομάδα, όπως λένε γνώστες των «γαλάζιων» παρασκηνίων, εκτίμησε την προσήλωση και τον επαγγελματισμό του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος κράτησε ανοιχτούς τους διαύλους με την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά σε μια περίοδο όπου το κόμμα τους είχε αναχθεί σε μαύρο πρόβατο εξαιτίας της έντονης αντιμνημονιακής τακτικής που ακολουθούσε ως τον Νοέμβριο του 2011.

Εχοντας διατηρήσει το ευρύ δίκτυο των σχέσεων που είχε αναπτύξει από την εποχή που ήταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς Νεολαίας, στελέχη της οποίας διαδραμάτιζαν σημαίνοντες ρόλους στο πολιτικό γίγνεσθαι των δικών τους χωρών, ο άγνωστος στο ευρύ κοινό «γαλάζιος» αξιωματούχος ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό και έδωσε σκληρές παρασκηνιακές μάχες για να αλλάξει η βαριά ατμόσφαιρα που επικρατούσε σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και κυρίως στο Βερολίνο.

Η αποτελεσματικότητα με την οποία έφερε σε πέρας την αποστολή του τον κατέστησε απαραίτητο συνεργάτη για τον Αντώνη Σαμαρά, όταν τον Ιούνιο του 2012 η έμπιστη ομάδα της Συγγρού μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η μετακόμισή του στο πρωθυπουργικό γραφείο έγινε δύο μήνες αργότερα, όταν προέκυψε η ανάγκη για έναν βαθύ γνώστη των ευρωπαϊκών δεδομένων που να έρχεται σε επαφή με την τρόικα και να διαπραγματεύεται για τα προαπαιτούμενα που έθεταν οι δανειστές και εταίροι της χώρας ώστε να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

 Η αποτελεσματικότητα που είχε και στα νέα καθήκοντά του ενθουσίασε τόσο πολύ τον κ. Σαμαρά, ώστε -σε μια ασυνήθιστη κίνηση- επέλεξε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα να φωτογραφηθεί στην αποκαλούμενη «αίθουσα πολέμου» του πρωθυπουργικού μεγάρου έχοντας δίπλα του τον κ. Παπασταύρου και φόντο πίνακες με τα πεπραγμένα, αλλά και τα ζητούμενα της κυβερνητικής πολιτικής.

Πολλοί, τότε, θεώρησαν ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος βγήκε στο προσκήνιο εν όψει της επικείμενης αντικατάστασης του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Το όνομα του κ. Παπασταύρου έπαιξε επί μήνες για το πόστο του τσάρου της οικονομίας, αλλά το πρωθυπουργικό περιβάλλον από την πρώτη στιγμή διέψευδε ότι υπήρχαν τέτοιες προθέσεις. Και αυτό όχι επειδή δεν τον θεωρούσαν κατάλληλο, όπως πολλοί αντέτειναν, αλλά κυρίως διότι ο πρωθυπουργός ήθελε να παραμείνει δίπλα του και να προετοιμάζει την έξοδο από το μνημόνιο.
Τη βαθιά εκτίμηση άλλωστε που έτρεφε στο πρόσωπο του συνεργάτη του ο κ. Σαμαράς την είχε δείξει με την αμέριστη στήριξη που του παρέσχε όταν το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ και έναν λογαριασμό ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων, γύρω από τον οποίο δημιουργήθηκε τεράστιος θόρυβος.

Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος που κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής εξήγησε ότι με τη δικηγορική ιδιότητά του ήταν τυπικά συνδιαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού λειτουργώντας ως πληρεξούσιος του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ο οποίος υπήρξε φίλος του από τα μαθητικά χρόνια στο Κολλέγιο και τώρα έχει εγκατασταθεί στο Ισραήλ. Οι εξηγήσεις του κ. Παπασταύρου, που διασταυρώθηκαν και από άλλες καταθέσεις, έγιναν δεκτές και το ζήτημα έκλεισε εκεί.
Protothema.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X