Αρχική / More / Celebrity news / 5 χρόνια φυλάκισης στον Πιστόριους για τον φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ
5 χρόνια φυλάκισης στον Πιστόριους για τον φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ thumbnail

5 χρόνια φυλάκισης στον Πιστόριους για τον φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδικάστηκε την Τρίτη ο παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, ενώ του επιβλήθηκαν επίσης τρία χρόνια με αναστολή για την επίθεση με πυροβόλο όπλο.


Ο Πιστόριους εθεάθη να σκουπίζει τα μάτια του μετά την ανακοίνωση της ποινής από τη δικαστή, ενώ ο θείος του, Αρνολντ, δήλωσε πως η οικογένεια του αθλητή δεν θα ασκήσει έφεση. Σύμφωνα με Νοτιοαφρικανούς νομικούς, ο Πιστόριους δεν θα μπορέσει να βγει αν πρώτα δεν εκτίσει το 1/6 της ποινής του, δηλαδή τους 10 μήνες.


Ο Πιστόριους θα κρατηθεί προσωρινά σε ένα κελί στο δικαστήριο, προκειμένου να του πάρουν αποτυπώματα. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη φυλακή Kgosi Mampuru ΙΙ στην Πρετόρια.


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η μητέρα του θύματος, Τζουν, είπε ότι η απόφαση "είναι σωστή".


Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα άνοιξε την Τρίτη την τελευταία συνεδρίαση στη δίκη του Οσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013, αρχίζοντας την ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής.


"Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου", δήλωσε η δικαστής κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Στη συνέχεια τόνισε ότι, δεδομένου του βαθμού της αμέλειας, δεν θα ήταν κατάλληλη ποινή ο κατ' οίκον περιορισμός. Επίσης, τόνισε ότι "η παρούσα υπόθεση είναι τόσο σοβαρή, ώστε μια ποινή με αναστολή δεν θα ήταν σκόπιμη". Στη συνέχεια ανέφερε: "Είμαι της άποψης ότι μια ποινή μη στέρησης της ελευθερίας θα έστελνε λάνθασμένο μήνυμα προς την κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, μια μακρόχρονη φυλάκιση δεν θα ήταν η κατάλληλη ποινή, καθώς θα έδειχνε ότι λείπει το στοιχείο του ελέους". Αφού λοιπόν, τόνισε, η ποινή και το έλεος δεν έχουν σχέση με την αδυναμία ή τη συμπόνοια προς τον εγκληματία, παρά μόνο με την απόδοση δικαιοσύνης, ζήτησε από τον Πιστόριους να σηκωθεί όρθιος. Τότε του ανακοίνωσε πως του επιβάλλονται πέντε χρόνια για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και ακόμη τρία χρόνια με αναστολή για την επίθεση με πυροβόλο όπλο.


Η Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Οσκαρ Πιστόριους ένοχο για φόνο εξ αμελείας. Υπενθυμίζεται ότι η καταδίκη του μπουρούσε να επισύρει από ποινές που αρχίζουν από την προσφορά κοινωφελούς έργου και φθάνουν μέχρι την πολυετή κάθειρξη.


Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου η εισαγγελέας είχα ζητήσει να του επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών. Από την άλλη πλευρά, η υπεράσπιση είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κοινωφελούς εργασίας, επισημαίνοντας ότι ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά από επτά μήνες δικαστικής διαμάχης.
Πηγή: axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X