Αυτός σήκωσε τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»

Αλβανός, ο οποίος ζει στην Ιταλία, μαζί με τον αδερφό του πρωθυπουργού της Αλβανίας είναι οι άνθρωποι πίσω από την πτήση της σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στο Σερβία – Αλβανία.
Αυτό αποκαλύπτει η σερβική εφημερίδα «informer» σύμφωνα με την οποία ο δράστης είναι ο 32χρονος Ισμαΐλι Μορινάι.  Γεννημένος στο Κούκες της Αλβανίας, ζει στην Φλωρεντία και ασχολείται με την ορειβασία και την αναρρίχηση, κάτι που τον βοήθησε ιδιαίτερα να κάνει πράξη τη σκέψη του.
Ο Μορινάι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα έφτασε στο Βελιγράδι τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα, δηλαδή στις 11 Οκτωβρίου. Εφτασε οδικώς, το αυτοκίνητό του έφερε ιταλικές πινακίδες και έμεινε σε έναν ξενώνα κοντά στο γήπεδο της Παρτιζάν, χρησιμοποιώντας την ιταλική ταυτότητά του.
Στις δεκατέσσερις Οκτωβρίου τοποθέτησε το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος μαζί με την σημαία –την οποία μετέφερε στο εσωτερικό του μπουφάν του- στον τρούλο της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Βελιγράδι. Πρόκειται για εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Παρτιζάν.
Τον χειρισμό ανέλαβε ως ένα σημείο ο ίδιος ή συνεργοί του και στη συνέχεια, όπως αναφέρει η «inforemer», ο Οσλι Ράμα, αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα, μέσα από το γήπεδο μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνό του.
Η Σερβική αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια της Ιντερπολ για να συλλάβει τον Μορινάι ενώ η εκτίμηση είναι ότι είχε τουλάχιστον δύο συνεργούς. Το τηλεκατεθυνόμενο που χρησιμοποιήθηκε  κατασκευάζεται στην Κίνα και πωλείται στην Ιταλία.
Ο Μορινάι, είναι ένας εθνικιστής Αλβανόιας και πέρυσι στον αγώνα Σλοβενία – Αλβανία είχε ανέβει στα κάγκελα υψώνοντας μια τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ στο λογαριασμό του στο facebook είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία μ’ ένα πανό που έγραφε: «Οι Σέρβοι είναι ο καρκίνος της Ευρώπης»! Ακόμη έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τάφο του Saban Poluza – Kastrati (1871 – 1945), Αλβανού στρατιωτικού ηγέτη στο Κόσσοβο, όπως και μπροστά από μία φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του UCK, του Αντέμ Γιασάρι.
Ο αποκαλούμενος και «Ballista» (δηλ. Βαλλιστής), στη σελίδα του στο facebook, ανήρτησε προ ημερών φωτογραφία του παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Ισμαήλ Κεμάλ, ιδρυτή του Αλβανικού κράτους και πρώτου Πρωθυπουργού της Αλβανίας. «Ο Ισμαήλ Κεμάλ σήκωσε τη σημαία στην Αυλώνα (σ.σ. Βλόρε στα αλβανικά) το 1912 και το 2014 ο Ισμαήλ Μορινάι στο Βελιγράδι»!

Σχετικά άρθρα