Πατατοκεφτέδες με μάραθο συνοδεία «ντιπ» κάππαρης

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Τ</span>έλειοι ως μεζές αλλά και ως κύριο φαγητό. Στο ποτήρι ένα χαρμάνι από Ροδίτη και Σαββατιανό. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό πατάτες</li>
<li>2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε μικρά κυβάκια</li>
<li>1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>2/3 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας αλεύρι</li>
</ul>
<p><strong>Για το ντιπ</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4 ή χτυπημένα στο μούλτι 1 – 2 φορές</li>
<li>1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος</li>
<li>1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού</li>
<li>ελάχιστο ξύσμα από λεμόνι</li>
<li>3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη (αν είναι χοντρή, την ψιλοκόβουμε)</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<p><strong>Για το τηγάνισμα</strong></p>
<ul>
<li>αλεύρι &amp; ελαιόλαδο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία </span></span><strong>Ντιπ κάππαρης:</strong><span> Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.</span></p>
<p> </p>
<p><strong>Κεφτέδες: </strong>Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ταυτόχρονα το κρεμμύδι με το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά (ίσα να στεγνώσει λίγο και να γλυκάνει).</p>
<p> </p>
<p>Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό και το σοταρισμένο κρεμμύδι, ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι τόσο πηχτό που να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.</p>
<p>Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι. Πλάθουμε περίπου 30 πλακέ κεφτέδες, διαμέτρου 6 εκ.</p>
<p> </p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 δάχτυλο λάδι. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 – 2 λεπτά από την άλλη. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους συνοδεύουμε με το ντιπ κάππαρης και μαρουλοσαλάτα.</p>
<p> </p>
<p><span>Στο ποτήρι: </span><span>Ένα χαρμάνι από Ροδίτη και Σαββατιανό.</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα