Αρχική / Διατροφή / Πώς μπορώ να χάσω 10 κιλά σε 2 μήνες;
Πώς μπορώ να χάσω 10 κιλά σε 2 μήνες; thumbnail

Σοφία, 12 ετών

Πώς μπορώ να χάσω 10 κιλά σε 2 μήνες;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Σοφία Κ.Γεια σας Θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς είμαι 12 ετών το ύψος μου είναι 160 και τα κιλά μου είναι 53. θα ήθελα να χάσω 10-12 κιλά σε 2 μήίνες το γρηγορότερο. Τι να κάνω;  Απαντάει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου  PhD


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να χάσετε βάρος, ειδικά το νούμερο που λέτε  καθώς στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκεστε οποιαδήποτε θρεπτική έλλειψη μπορεί να σας βάλει σε σοβαρό κίνδυνο. Προτείνω να συζητήσετε με το διαιτολόγο σας ώστε να βρείτε πιθανές βελτιώσεις στις διατροφικές σας συνήθειες μαζί με άσκηση  να σας οδηγήσουν σε μια καλύτερη εικόνα σώματος. 


Γνωσρίστε τον Διαιτολόγο μας:

Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το 1993-94 σπούδασε στο King’s College του πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκτώντας το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην κατεύθυνση Human Nutrition. Το 2001-2003 απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αθλητική Διατροφή από το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ το Σεπτέμβριο του 2011 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Τμήμα με αντικείμενο την επίδραση ενός μοντέλου τροποποίησης συμπεριφοράς σε ασθενείς με νοσογόνο παχυσαρκία.Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου από το 1991 και είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει κληθεί και ως ομιλητής σε πολλά από αυτά. Το προσωπικό του ενδιαφέρον τόσο ερευνητικά όσο και επαγγελματικά επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και είναι από τους πρώτους διαιτολόγους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την επίδραση της τροποποίησης συμπεριφοράς (Behavior modification) στην απώλεια βάρους. Από το 2013 είναι Πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας "Η Διατροφή του Παιδιού" (www.childnutrition.gr) με στόχο την ενημέρωση σε θέματα διατροφής και άσκησης σε παιδιά και γονείς.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

1. "Χωρίς Δίαιτα" (εκδόσεις Παπαζήση 2005) που πρώτου βιβλίου στην Ελλάδα που πραγματεύεται τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς με σκοπό την αλλαγή του τρόπου σκέψης για το φαγητό και τον έλεγχο του βάρους και

2. "Ματ στην παχυσαρκία με 5 κινήσεις" (εκδόσεις Ιων 2008)

3. "Ημερολόγιο Διατροφικής Συμπεριφοράς 2011" (εκδόσεις Δίπτυχο) 

4. "Η δίαιτα των ειδικών" (εκδόσεις  Alpha Editions Α.Ε. 2013) 


5. Πρακτικός Οδηγός για ένα Σύγχρονο Διαιτολογικό Γραφείο. Π.Βαραγιάννης, Α.Παπαλαζάρου. Ε.Ανδρέου, Χ.Φιλίππου.  (Mednutrition publications. 2013)


και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του βιβλίου
Αρχές Κλινικής Διατροφής και Διατροφικής Θεραπευτικής, Μ. Χουρδάκης-Δ. Κούβελας, Εκδόσεις Ροτόντα, 2007.


Διατηρεί το γραφείο του στο Κολωνάκι από το 1995 και παράλληλα είναι ο ιδρυτής των διαιτολογικών γραφείων nutrimed την ίδια χρονιά. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα διατροφής. 


Αναστάσιος Παπαλαζάρου, PhD, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος T. (+30) 210 3640036 W. www.nutrimed.gr E. apapalazarou@nutrimed.gr, F. facebook.com/Αναστασιος ΠαπαλαζαρουComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X