Η Μπάγερν δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο Βατικανό

«Σε δέκα χρόνια από τώρα θα θυμόμαστε πάλι αυτό το βράδυ». Με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι οΚαρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε μιλούσε με θαυμασμό για την ομάδα του στο ξενοδοχείο της ιταλικής πρωτεύουσας «Parco dei Principi».

Μια βραδιά γιορτής για την Μπάγερν, αφού «ο αγώνας που βιώσαμε έχει ιστορική σημασία: το να νικήσεις 7-1 μία από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες είναι ένα γεγονός» πρόσθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ως εκ τούτου, η νύχτα προσφερόταν για να εορταστεί κατά δέοντα τρόπο στο δείπνο που ακολούθησε στο ξενοδοχείο: Οι Γερμανοί ξεκίνησαν με ριγκατόνι Amatriciana και τελείωσαν με τιραμισού, περνώντας ενδιάμεσα από το καρπάτσιο σολομού και το κρέας ρολό με μανιτάρια.

Το πρωινό όμως ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τη νύχτα «ακολασίας» που προηγήθηκε. Η αποστολή της Μπάγερν μετέβη στο Βατικανό για μια επίσκεψη στον Πάπα, στον οποίο ο βαυαρικός σύλλογος δώρισε, εκτός της καθιερωμένης υπογεγραμμένης φανέλας, ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αποφασίσει για ποιους φιλανθρωπικούς σκοπούς και βοήθεια προς τους φτωχούς και άπορους από κάθε μέρος του κόσμου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ποσό» είπε ο Ρουμενίγκε . Ο Ποντίφικας από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της συνάντησης συνεχάρη τους Γερμανούς. «Χθες παίξατε ένα υπέροχο παιχνίδι» είπε στους ηγέτες της Μπάγερν.

Εν τω μεταξύ, τα γερμανικά ΜΜΕ «ξεσάλωσαν» μετά την εμφάνιση της Μπάγερν. «Zerlegen» (αποσύνθεση) είναι η λέξη που χρησιμοποιείται περισσότερο από το γερμανικό Τύπο για να καταδείξει την κατάσταση στην οποία έφερε τη Ρόμα η εκπληκτική απόδοση της βαυαρικής αρμάδας.

Όπως πάντα εμφατική, η Bild μιλάει για «ουράνια Μπάγερν» και «θείο φεστιβάλ γκολ». Η Die Welt, όμως, δεν χρησιμοποιεί μεταφορές: «Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη» γράφει και μάλλον ουδείς διαφωνεί επ΄ αυτού, μετά τη χθεσινή παράσταση.

Οι Γερμανοί πάντως παραμένουν ανικανοποίητοι, καθώς περιγράφουν το γκολ του Ζερβίνιο ως «κρίμα», καθώς ο Μάνουελ Νόιερ νικήθηκε ύστερα από 813 λεπτά που κρατούσε απαραβίαστη την εστία του, ενώ όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα «θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα»!

πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα