Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Τι να προσέχω για να μη γίνει ο γιος μου μαμάκιας;
Τι να προσέχω για να μη γίνει ο γιος μου μαμάκιας;  thumbnail

Τι να προσέχω για να μη γίνει ο γιος μου μαμάκιας;

Οι μητέρες των αγοριών γνωρίζουν ότι η σχέση μητέρας-γιου μπορεί να είναι δυνατή, αλλά και περίπλοκη. Οι μητέρες ίσως δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι ακριβώς βιώνει ένας νεαρός άνδρας στη ζωή του, όταν περνάει το μεταβατικό στάδιο από αγόρι σε άνδρα. Οι γιοι όμως, εξαρτώνται από τις μητέρες τους πολύ περισσότερο από ότι κάποιοι μπορεί να πιστεύουν. Η επιρροή της μητέρας στη ζωή ενός αγοριού είναι εξίσου σημαντική όσο και του πατέρα, αλλά οι γιοι έχουν ειδικές ανάγκες που μόνο οι μητέρες τους έχουν τα «προσόντα» να ικανοποιήσουν.Όχι «μαμάκιας». Η αντίληψη του «μαμάκια» υπάρχει εδώ και γενεές, περιγράφοντας έναν νεαρό άνδρα υπερβολικά μαλθακό από την αφοσιωμένη προσοχή της μητέρας του. Είναι όμως αλήθεια; Το να είναι μια μαμά κοντά στο γιο της, τον κάνει αδύναμο, άτολμο ή εξαρτημένο; Πρόκειται για μια μάλλον λανθασμένη αντίληψη. Στην πραγματικότητα η αγάπη μιας μητέρας κάνει τον γιο της πιο δυνατό και πιο ανεξάρτητο, γι’ αυτό και οι μητέρες δεν θα πρέπει να είναι συγκρατημένες όσον αφορά την αγάπη που δείχνουν στους γιους τους.

Μάνα είναι μόνο μία.
 Οι μαμάδες αφήνουν ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στις ζωές των γιων τους. Το πως γαλουχούν, αγκαλιάζουν, συμπεριφέρονται, φιλάνε, καθησυχάζουν, ενθαρρύνουν, διδάσκουν και αγαπούν τα αγόρια τους, καθορίζει την ικανότητα ενός γιου για ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή του -τόσο συναισθηματικό όσο και νοητικό. Κάθε αλληλεπίδραση μιας μητέρας με το γιο της, έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τις απόψεις του και να επηρεάσει τις μελλοντικές του σχέσεις.

Αγκαλιάστε τις διαφορές σας
. Η αλήθεια είναι, ότι οι μητέρες δεν θα καταλάβουν ποτέ πραγματικά τι ακριβώς περνάνε οι γιοι τους -αλλά δεν πειράζει. Μια μητέρα που προσπαθεί πάρα πολύ να ταυτιστεί με τον γιο της μπορεί να αισθανθεί ανεπαρκής, μπερδεμένη και απίστευτο στρες. Αντιθέτως, είναι πολύ πιο λογικό να αγκαλιάσει τις διαφορές τους και να φερθεί απλά ως μητέρα. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μεγαλώνει έναν άνθρωπο που είναι διαφορετικός από εκείνη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα σκέφτεται, θα αντιδρά και θα επικοινωνεί με διαφορετικό τρόπο από ότι μια γυναίκα. Κατανοώντας την «αντρική» ενέργεια, την ανάγκη για περιπέτεια, πώς να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός γιου και τις διαφορές στον τρόπο επικοινωνίας, θα καταφέρει και να χτίσει μια υγιή σχέση.

 

Πολύτιμες συμβουλές από το www.manamia.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X