Αρχική / More / Celebrity news / Φοροφυγάς ο Καναβάρο!Του κατέσχεσαν περιουσία 900.000 ευρώ
Φοροφυγάς ο Καναβάρο!Του κατέσχεσαν περιουσία 900.000 ευρώ  thumbnail

Φοροφυγάς ο Καναβάρο!Του κατέσχεσαν περιουσία 900.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η φοροδιαφυγή αφορά την εταιρία ενοικίασης πολυτελών θαλαμηγών ιδιοκτησίας του άλλοτε αρχηγού της "Σκουάντρα Ατζούρα" και της συζύγου του. Όπως αναφέρει η La Repubblica, από τους ελέγχους που έχουν γίνει έχει προκύψει ότι η φοροδιαφυγή -μη καταβολή ΦΠΑ και ετήσιων φόρων από το 2005 μέχρι το 2010– ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.


Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας της Νάπολης, στην πραγματικότητα ο Καναβάρο φέρεται να μην νοίκιαζε τις τρεις θαλαμηγούς ιδιοκτησίας του αλλά να τις χρησιμοποιούσε για προσωπικά του ταξίδια αναψυχής, όπως και της οικογένειάς του.


Σε κατάσχεση αγαθών ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή Φάμπιο Καναβάρο, αξίας 900.000 ευρώ, προχώρησε η ιταλική οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza.


Όπως αναφέρει ο Τύπος, η φοροδιαφυγή σχετίζεται με εταιρεία ενοικίασης πολυτελών θαλαμηγών ιδιοκτησίας του γνωστού Ιταλού ποδοσφαιριστή (πρώην αρχηγού της ιταλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου) και της συζύγου του.Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, όπως γράφει η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", έχει προκύψει ότι η φοροδιαφυγή -μη καταβολή ΦΠΑ και ετήσιων φόρων από το 2005 μέχρι το 2011- αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.


Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας της Νάπολης, στην πραγματικότητα ο Καναβάρο φέρεται να μη νοίκιαζε τις τρεις θαλαμηγούς ιδιοκτησίας του -όπως προέκυπτε από φορολογικές δηλώσεις των περασμένων ετών- αλλά να τις χρησιμοποιούσε για προσωπικά του ταξίδια αναψυχής, όπως και της οικογένειάς του.


Και όλα αυτά την ώρα που στην Ιταλία διαπιστώνουν τεράστιες φορολογικές απάτες 

Φορολογική απάτη απίστευτων διαστάσεων αποκάλυψε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, καθώς το ύψος της ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται 62 άτομα, σε διαφορετικούς βαθμούς. 

Πρόκειται για μία κομπίνα πλαστών τιμολογίων, που είχε στηθεί από το 2011, από δύο επιχειρηματίες της Ρώμης, τους Πιερίνο Τούλι και Μαουρίτσιο Λαντάγκα. Αυτό που έκαναν ήταν να εκδίδουν πλαστά τιμολόγια από ενδιάμεσες εταιρείες που αναλάμβαναν υπεργολαβίες σε συμβόλαια, τα οποία κέρδιζαν οι επιχειρηματίες σε τομείς όπως η ασφάλεια και ο βιομηχανικός καθαρισμός. Με τα πλαστά τιμολόγια, τεράστια ποσά κατέληγαν σε λογαριασμούς εταιρειών που δημιουργούνταν αποκλειστικά για να τα εισπράξουν. Μόλις μεταφέρονταν τα χρήματα στον Αγιο Μαρίνο και το Λουξεμβούργο, οι εταιρείες κήρυσσαν πτώχευση και δημιουργούνταν νέες. 

Ηδη έχουν κατασχεθεί αγαθά αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περίπου εκατό ακίνητα, δύο επιχειρήσεις και περίπου 100 τραπεζικοί λογαριασμοί. 

gazzeta.gr  axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X